Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Gyorséttermi, takarítói, vagy mosodai munkára váltja a katedrát egy az ATV-enk nyilatkozó pedagógus. Czéldy Mariann 12 éve van a pályán, fejlesztő-pedagógus, és biológia szakos tanár, azonban 286 ezer forintot keres, szakmunkásként pedig nettó 350 ezer forint lesz a bevétele. A váltás oka az, hogy megemelkedett rezsiszámlákat már nem tudja kifizetni.

Augusztus 31-én Czédly Mariann, a Kőbányai Széchenyi István Magyar-Német Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola egyik pedagógusa még polgári engedetlenségre készült a tanítási év első két napján. Most az ATV stábja azért kereste meg, hogy megtudja, egy pedagógus, miképp jön ki a havi fizetéséből az infláció, és a növekvő rezsiárak mellett, kiderült, hogy sehogy.

„Jelenleg négy tanító hiányzik, és egy kémia szakos, illetve most mondtunk fel ketten” – fogalmazott Mariann, aki november 3-án tanít utoljára, azt mondja ha tovább maradna, nem tudná kifizetni a számláit.

„Néztem állásokat igazából az alapján, hogy milyen fizetéseket kínálnak. gyorséttermi munkát találtam, takarítói munkát találtam, mosogatói munkát találtam, valami ilyet fogok csinálni, mert ez jobban fizet, mint a mostani fizetésem” – mondta Mariann.
A pedagógusi fizetése nettó 286 ezer forint, ez is úgy jön ki, hogy munkaközösségi-vezetőként kap plusz 18 ezer forintot, ágazati pótlékként pedig 70 ezret.

Azt mondja a fő érv az volt a távozás mellett, hogy a fizetéséből a mostani helyzetben már nem tud megélni. Tételesen le is vezette mire mennyit költ a megugrott infláció, és a rezsinövekedés óta. Azt mondta, hogy a gázért eddig körülbelül olyan 20 800 forintot fizetett, de most ez 32 800 forint, pedig nem fűt.

A villany 15300 forint volt, most 23300, csatorna díj még nem változott, kéthavonta 9000 forint, a közös költség viszont sokat emelkedett, 34500 forint. Van önkéntes nyugdíj megtakarítása, a bevásárlással pedig, a napi árak miatt, már alig tud kalkulálni, azt mondja azt veszi, amire futja a pénzéből.


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is: