Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Karácsony Gergely, Budapest főpolgármester egy szomorú történetet osztott meg a Facebook oldalán, íme változtatások nélkül:

A kolléganőm sírva tette le a telefont. A titkárságomat egy apuka hívta. Azt kérdezte, mégis hova menjen a négy kiskorú gyerekével most, hogy kirakja őket a tulajdonos a csepeli munkásszállóból.

Mindez nagyjából egyidőben történt azzal, hogy válaszközleményt tett közzé a csepeli munkásszálló tulajdonosa, az ország egyik leggazdagabb embere, Jellinek Dániel.
A 100 milliárd forintos vagyonnal rendelkező ingatlanmogul közleménye szerint a szálló lakóinak „piaci alapon” kell máshol megoldaniuk a lakhatásukat.

Én viszont emberiességi alapon keresem a megoldást. Mert üzleti alapon Jellinek úr talán magyarázhatja, de emberiességi alapon egészen biztosan megengedhetetlen, hogy az elszabadult rezsiköltségek és az elszabadult albérletárak közepette utcára tesznek 200 embert, köztük 50 gyereket.

Az érintett 150 felnőtt és 50 gyerek érdekében persze kész vagyok találkozni Jellinek úrral. Legyen a megismerkedésünk helyszíne a csepeli munkásszálló. Menjünk együtt oda, hívjuk meg a lakókat is, hiszen az ő sorsukról, az ő életükről van szó.

Továbbra is állítom: az ország egyik leggazdagabb emberének egynapi, mondom, egynapi profitja elegendő lenne a helyzet megoldására. Ő mégis az egekbe szökő energiaáraktól és kormányzati megvonásoktól sújtott Fővárosi Önkormányzattól várja a pénzügyi megoldást, és azt, hogy gondoskodjon a lakók elhelyezéséről.

Ehhez két dolgot érdemes tudnia. 1: A budapesti családok átmeneti otthonai már most is 100 százalékban telítettek. 2. A legkiszolgáltatottabb embereket segítő intézmények sora került az ellehetetlenülés szélére a rezsiköltségek elszabadulása miatt.

Mi Budapesten a lehetőségeinkhez mérten próbáljuk megmenteni a szociális feladatokat ellátó szervezeteket, erről szóló javaslatomat szerdán tárgyalja a Fővárosi Közgyűlés. Mert én ebben a szociális krízishelyzetben semmiféle kilakoltatást nem tartok indokolhatónak, tegye azt bárki.

Ha tehát Jellinek úr mégsem hajlandó 200 ember lakhatása érdekében feláldozni egynapi profitját, akkor adja át a munkásszállót a Fővárosi Önkormányzatnak, mert mi nem „piaci alapon”, de emberiességi alapon megakadályozzuk, hogy emberek kerüljenek onnan az utcára.


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is: