Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Komjáthi Imre, az MSZP társelnök-jelöltje azt írta Orbán Viktornak címezve, hogy normális demokráciában ilyenkor lemondani szoktak.

Orbán Viktor pénteki rádióinterjújából kiderült: a problémák kezelésére nincs ötlete, sodródik, és érezhetően kicsúszott Orbán kezéből az irányítás. Bejelentette, hogy a brutális energiaáremelés jövőre is marad, azaz 2023-ban is megszorításokkal számol a kormány, tervezhetetlennek nevezte azt a költségvetést, amit júliusban erőltettek át a Parlamenten, és hazugsággal vádolt saját magán kívül szinte mindenkit.

Orbán szerint neki – 12 év teljhatalmú kormányzás után – semmi köze ahhoz, hogy Magyarország ma olyan megélhetési válsággal néz szembe, amilyenre évtizedek óta nem volt példa, hogy a költségvetés megbukott, a forint továbbra is harmatgyenge, folyamatos a drágulás, a boltok pénztárainál egyre gyorsabban olvad el a fizetés és a nyugdíj.

Mára azonban mindenki láthatja, hogy Orbán végighazudta a kampányt: hazudtak a költségvetésről, a gazdaság stabilitásáról, az energiaárakról, szinte mindenről.
EGY NORMÁLISAN MŰKÖDŐ DEMOKRÁCIÁBAN ILYENKOR LEMONDANI SZOKTAK A KORMÁNYOK, NEM PEDIG MILLIÁRDOKAT ELKÖLTENI KOMMUNIKÁCIÓS TRÜKKÖKRE, ÁLKONZULTÁCIÓKRA.

Magyarország azonban ma már az Európai Parlament szerint sem demokrácia, hanem „egy választási autokrácia hibrid rezsimmel”. Egyértelműen látszik, hogy Orbán csak sodródik, próbálja kiszolgálni a putyini érdekeket, és ezzel csak mélyebbre löki Magyarországot a válságban.

Pedig van megoldás, amely ebben a nehéz helyzetben is könnyebbé tenné az emberek életét. A Magyar Szocialista Párt szerint rezsiSTOP-ra van szükség, nem fideszes megszorításokra!

A 12 forintos paksi áramot adják annyiért az embereknek, amennyibe az kerül,
csökkentsék a lakossági energiahordozók ÁFA-kulcsát 5%-ra, halasszák el az oligarcháik extraprofitját szolgáló rendszerhasználati díjak emelését, kerüljön bevezetésre a garantált energetikai alapszolgáltatás, biztosítson a kormány ingyenesen előre fizető mérőt és ingyenes visszakapcsolást az energiaellátásba, és indítson országos szigetelési programot a panelépületek és a Kádár-kockák felújítására!

Meg kell duplázni a családi pótlékot, adómentessé kell tenni a minimálbért, és csökkenteni kell az alacsony fizetések adóját. A nyugdíjprémiumot és a 13. havi nyugdíjat minden nyugdíjas azonos összegben kapja meg, biztosítsanak az átlagnyugdíj alatt élőknek a fűtési szezonban havonta legalább 10 ezer forintos rezsiutalványt.

És elvárjuk, hogy a 2023. január 1-jén esedékes nyugdíjemelés mértékét ne a Fidesz-kormány által javasolt 5,2 százalékos infláció alapján állapítsák meg, hanem 15,7 százalékkal emelkedjenek a nyugdíjak a 2022. augusztusi nyugdíjas tény fogyasztói árindex alapján.


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is: