Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Ma van a Tisztes munka világnapja és ma van a dolgozó magyar emberek érdekeit védő MSZP születésnapja. – írja Komjáthi Imre az MSZP elnök-jelöltje Facebook bejezésében

A tisztes munka olyan munkavállalási lehetőség, amikor a dolgozó tisztes megélhetéshez jut, miközben munkáját fizikai és jogi biztonságban végezheti. Ez egyre kevésbé biztosított hazánkban.

Sőt, 2012-től a Fidesz mindent elkövet a munkavállalók jogainak csorbításáért, jogbiztonságának csökkentésért, és közben a tőke, a tőkések érdekeinek kiszolgálásáért.
A kormány és a tőke a profitra hajt, a kizsákmányolás a célja, míg mi, az igazi baloldal pártja, a dolgozók tisztes megélhetése érdekében lépünk fel.

Ahogy korábban már írtam: Ne nyaljuk be a kapitalisták „mi egy család vagyunk” maszlagját! A vezérigazgató nem a családtagunk!

Bérrabszolgák vagyunk, a kapitalisták nem a barátaink! Még akkor sem, ha a cégek hatalmas családi napokat szerveznek. Az a baj, hogy a jogfosztott dolgozók sok esetben nincsenek tudatában annak, hogy jogfosztottak. Nem tudatosul bennünk, hogy kizsákmányolják őket.

Az elmúlt időszak elhibázott kormányzati politikája válságba sodorta hazánkat, amire még egy lapáttal rátett a nemzetközi válság is. Amit most látunk az országban az nem pusztán az Orbán-rendszer válsága, hanem a kapitalizmus válsága is.

Minden, amit a munkavállalókkal tesznek, mindaz, amit a klímával tesznek, a Földünkkel tesznek, az a tömény kizsákmányolás. Ez ellen egy baloldali pártnak fel kell lépni és felerősíteni azok hangját, akik ugyanígy gondolkodnak! A magyar baloldal mindig az emberek, a társadalom felemelésén dolgozott, akár saját támogatottságának beáldozása árán is, mert a nemzet és a haza minden előtt.

Elsőként támogassuk azokat, akik már küzdelemben vannak! Támogassuk az oktatás ügyét adományokkal a sztrájk alapba, tüntetéseken melléjük állva, munkahelyeinken szolidaritást vállalva. Jól látszik, hogy ez a hatalom csak az erő nyelvén ért, csak népmozgalommal lehet kikényszeríteni jogos követelésünket, a tisztes munkáért tisztességes bért, ellátást és normális párbeszédet. Ha a pedagógusoknak sikerül, akkor mindenkinek sikerülni fog!

Kéthly Anna szavaival:  „Mi azt valljuk, hogy a szociáldemokrácia azért és annak a gondolatnak született, hogy a kapitalizmust felváltsa, hogy annak uralmát a világ felett megszüntesse.”


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is: