Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Hiller István, az MSZP választmányi elnöke a napirend előtt az oktatási tüntetésekről beszélt: önök megszegték az ígéretüket, jelentette ki a Fidesz államtitkárának.

Hiller István, az MSZP országgyűlési képviselője a közoktatás helyzetével és jövőjével kapcsolatban arról beszélt, hogy párbeszédet szeretne, ugyanakkor azt is elmondta, a pedagógusok életpályamodelljéből egy engedetlenségi ügy lett, és most engedetlenség miatt büntetik a tanárokat.

Bűnhődnie azonban Hiller István szerint a kormánynak kell, amely engedetlenséget követett el, amikor életpályamodellt, több pénzt ígért a tanároknak, de másfél év után megszegte a saját maga által vállalt ígéretét.

A szocialista politikus kijelentette, hogy csak akkor lehet normális párbeszéd, ha elmondják, van-e a kiút. Hiller István szerint van, de az nem lesz jó kiút, amit a kormány célként határozott meg.

Arra is kitért, hogy a szakszervezetek követelései „kimondottak visszafogottak és méltányosak”, ha a kormány betartotta volna az ígéretét, az 800 milliárd forintba kerülne, amit most követelnek a tanárok, az 350 milliárd forint lenne. Hiller István azt javasolta a kormánynak, hogy egyezzen meg a tanárokkal, ugyanakkor azt is hozzátette: béremeléssel nem fog megoldódni a közoktatás minden problémája, tehát a béremelés önmagában nem elégséges.

Az MSZP-s politikus szerint 2010-ben a leköszönő szocialista kormány jobb állapotban adta át az oktatást, mint amilyen helyzetben most van. A szereplők tudtak még egymással beszélni, de az Orbán-kormány felmondta a párbeszéd formáit. Hiller István arra kérte a kormányt, hogy állítsa vissza a párbeszéd formáit.


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is: