Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Jámbor András, képviselő a Facebookon hívta fel a figyelmet, hogyan szállt rá a propaganda média egy 67 éves beteg idős hölgyre.

A múlt héten a fideszes V. kerületi önkormányzat hajléktalanná tett, egy 67 éves beteg volt tanárnőt. De ez nem volt nekik elég, most hazug lejárató riportot is készítettek róla
Nyilván sokszor mondtuk már: nincs lejjebb, de 2022 őszén, az energiaválságban, egy világgazdasági válságban, miközben az áremelkedés rekordméreteket öltött, a Fidesz propagandája képes utána menni és lejárató riportot készíteni egy idős nőről, akit a polgármesterük kilakoltatott. Egy random emberről, akinek a bűne annyi, hogy nem akart utcára kerülni, és segítséget kért.

Egy bajba jutott emberre szálltak rá most!

Tényleg tételesen lehet cáfolni a Hír Tv riportjában elhangzó állításokat:
Talán azért nem sikerült megszólaltatni senkit a házban a látható próbálkozás ellenére, mert hazugság, amit a polgármester állít, hogy a házban utálták Zsuzsát. Ezt onnan tudom, hogy mi beszéltünk velük, amikor Zsuzsa kilakoltatást próbáltuk megakadályozni.
Ha egy lépcsőn lemenni se tudó nőnél rendetlenség van, talán meg kéne kérdezni, miért nem kapott házi segítségnyújtást az önkormányzattól, és nem kilakoltatni kell.

Az pedig, hogy a több mint 10 évvel korábbi történetének utánamennek, de őt magát nem szólaltatják meg, hogy elmondja, hogy szerinte ott mi történt, információink szerint felütésű mondatokkal támadnak egy 67 éves kilakoltatott nőre, elég durva etikai vétség újságírás szempontjából. Persze itt újságírásról nincs szó.
De ez mind mindegy is lenne.

A helyzet viszont az, hogy amikor a mindenható kormánypárt a médiahatalmát felhasználva, utánamegy egy kilakoltatott szerencsétlen nőnek, és megpróbálja lejáratni, hogy a polgármester undorító döntését mosdassa, az mindennek a teteje!
Ezekhez még hozzáadódik a bejátszóban a Fidesz hazugsága, miszerint a baloldali kerületből lakoltatnak ki többször. A napok óta keringő grafikonról érdemes tudni, hogy hazugság!

Valójában nem a kilakoltatások számát, hanem az elindított eljárások számát tartalmazza, csak minden kerületben más a szabályozás. Például a VIII. kerületben az ott lévő szám töredéke a valós kilakoltatás, mivel az eljárást megelőzően a családsegítő bevonásával próbálják rendezni az adós helyzetét, és elhelyezés nélkül nem raknak senkit az utcára.
Míg az V. kerületben a fenti konkrét esetnél a szociális munkásokat és a nőt előző nap értesítették, az önkormányzati törvénnyel ellentétesen, amely előírja, hogy senkit nem tehet az önkormányzat hajléktalanná.

A nőt egy hajléktalan szállón helyezték volna el.
De ez a grafikon azért is nevetséges, mert az önkormányzat csak önkormányzati lakásból tud kilakoltatni. Márpedig abból minden kerületben más számú van. Így hiába van több elindított eljárás a grafikon szerint a XIII. és a VIII. kerületben, mint a fideszes vezetésű X. és XVI. kerületben, mivel az ellenzéki vezetésű kerületekben több bérlakás is van.

A valóság az, hogy a X. és a XVI. kerületben minden 20. bérlakásra jut egy elindított eljárás, míg az ellenzéki vezetésű VIII. és XIII. kerületben körülbelül csak minden 70. lakóra jut. Tehát a valóságban pont azt jelentik ezeknél a kerületeknél a számok, hogy a fideszes vezetésű önkormányzatok sokkal szigorúbbak az ott lakókkal.
Tegyük hozzá, nyilván ellenzéki vezetésű önkormányzatnál is bűn az igazságtalan kilakoltatás. Ezért voltam ott Újpalotán vagy Újpesten is, amikor szerintem igazságtalan kilakoltatást kellett megakadályozni!

Mindegy is, hogy milyen statisztikát hamisítanak a fideszesek, hiszen a statisztika hamisítása már beismerés, hogy szerintük is gond van azzal, hogy az önkormányzataik utcára raknak embereket, miután megszavazzák a fővárosi közgyűlésben, hogy ilyet nem fognak csinálni. Szerintük is propagandával kell leplezni, hogy nevetséges 300 ezer forintos tartozásért, úgy raknak utcára egy nőt, hogy a tartozás ki lenne fizetve!
Az üzenet mégis brutális. Egy válság közepén, ha valaki felemeli a szavát az igazságtalanság ellen, meg akar küzdeni a hatalmasokkal szemben, ha egy 67 éves utcára került, rokkant nő, akkor is ráküldik a hatalmat! Szégyen. Gyalázat.


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is: