Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Aktívan dolgozik és figyelemmel kíséri a politikai eseményeket Medgyessy Péter, aki 2002 és 2004 között volt Magyarország miniszterelnöke. Ma már hibának tartja, hogy a kormányzása előtt nem lépett be az MSZP-be- nyilatkozta az Indexnek adott interjújában

Mindig is baloldali-liberális felfogású ember voltam, az is maradtam, hiába nyíltak ki a lehetőségek a legkülönbözőbb irányzatokba (…) Nekem az emberek iránti elkötelezettséget, tiszteletet jelenti a baloldaliság. Az emberekkel való együttérzést, a mások iránti felelősséget.

A szocialista párt nagyon sok minden volt, folyamatosan változott és alakult, de összefonódott a baloldallal és a szociáldemokrácia gondolatával. Horn Gyula idején eszembe se jutott, hogy belépjek a pártba. Egy pénzügyminiszternek miért kell párttagnak lennie? Csinálja a dolgát! Ha ért hozzá, jó, ha nem ért, megbukik vagy politikailag, vagy gazdaságilag. A Bokros-csomag szerintem egy szükséges és járható rossz volt.

Nem lehet másként nevezni, de azért nagyon sok mindent segített a magyar gazdaságnak. Csak Bokros Lajosnak az volt a baja, hogy nem értett az emberek nyelvén, emiatt népszerűtlen volt. Horn keresett helyette valaki mást, aki szakmailag jó. Én pedig azt mondtam, hogy rendben, csinálom tovább azt, amit Bokrosék csináltak, de megpróbálok emberarcot adni ennek az egésznek. Ehhez nem kellett párttagnak lenni.

Egy miniszterelnöknek kell egyfajta háttér, párttámogatás. Az nem elég, ha a párt azt mondja, hogy téged szeretnénk miniszterelnöknek. Merthogy a vélemény nagyon változó és hullámzó egy párton belül is. Azon a hőfokon, amelyen megnyertük a választást, nem lehetett tartani a népszerűséget.

Nyilvánvaló volt, hogy szükségesek bizonyos kormányzati intézkedések. Ezeknek egy része hasznos és jó, és az emberek szeretik, egy részük pedig hasznos és jó, de az emberek nem szeretik. Ahhoz, hogy ezt a periódust valaki át tudja vészelni mint miniszterelnök, kell, hogy egyfajta befolyása, hatalma legyen a párt fölött. És én ezt nem realizáltam.

Ez volt az egyik legnagyobb hibám, igen. Ha akkor úgy döntök, hogy belépek a pártba, nyilvánvaló, hogy fontos szerepet töltök be a párton belül is. Tehát nyilvánvaló, hogy befolyásolom, kézben tudom tartani a pártot, és ezért könnyebb a népszerűségvesztések időszakát áthidalni, átvészelni. Én ezt nem tudtam, merthogy nem voltam a párt vezetője, sőt a tagja sem.

Nincs már kapcsolatom az MSZP-vel, és nem is hiszem, hogy lesz. Hiller István egy elfogadható személyisége a pártnak, de nem tudnék mást mondani, akivel igazán szívesen leülnék beszélgetni az MSZP-ből.

 


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is: