Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Baj van bőven: óriási az élelmiszerár-emelkedés, brutális az infláció, most jönnek az első rezsiszámlák – sorolja a HVG-nek adott interjúban Botka László szegedi polgármester, aki szerint ennél nagyobb lehetősége nem lesz az ellenzéknek

Botka László 20 éve kirobbanthatatlan Szeged éléről,  ez talán annak is köszönhető, amit az egyik elemző írt, hogy Botka nem a saját imázsát, hanem a városét építette. Ennek apropóján készített a baloldali politikussal interjút a HVG.

Botka László cáfolta azokat a pletykákat, miszerint új pártot alapítani Ujhelyi Istvánnal, ahogy fogalmazott: Sok probléma van az ellenzéki oldalon, de ezek között nem szerepel az, hogy túl kevés volna a párt, sőt.

Visszatéréséről elmondta, hogy 2017-ben, a párt miniszterelnök-jelöltjeként egy nagyon karakteres baloldali programot ajánlott, amiből nem kértek az ellenzéki pártok. Ezt az ellenzéket körülbelül ugyanazok vezetik most is, mint akkor, akik sorra veszítik el a választásokat. Ebben nem tudom, és nem is akarom megtalálni a helyem.

Majd Botka igen világosan fogalmazott: a választások óta eltelt időben megint az a forgatókönyv érvényesül, ami a negyedik kétharmados győzelemhez juttatta Orbánt. Az ellenzék egymással van elfoglalva, és azt hiszi, hogy elég lesz majd a kampányban összefogni. Pedig most az EP- és az önkormányzati választások összevonásával még rosszabb lett a helyzet.

Komolyan azt gondolják, hogy lehet úgy választást nyerni, hogy délelőtt még külön kampányolnak az EP-jelöltjeik, délután meg a közös polgármester mellett?
Vagy nem értették meg, hogy ez nem megy, vagy nem döntötték el, hogy mi a fontosabb: EP-mandátumokban legyőzni egymást, vagy legalább megtartani az önkormányzati pozíciókat.

Ráadásul az összefogás nélkülözhetetlen, de nem elégséges feltétele a győzelemnek. Ahhoz ugyanis kell egy egységesen képviselt világkép. Minden felmérés azt mutatja, hogy a magyar szavazók elsöprő többsége, még a fideszesek nagy része is, a társadalmi igazságtalanságokat tartja a legnagyobb problémának az országban: most egyszerre van gazdasági, energetikai és megélhetési válság. A „tegyünk igazságot, fizessenek a gazdagok” program működhetne- szögezte le Botka

Botka azt is elmondta, hogy ha a „le kell menni vidékre”szlogent meghallja, akkor azonnal átkapcsol valamelyik sportcsatornára. Ez a mondat valójában egy beismerés, hogy nincsenek lent, vidéken, vagyis az ország nyolcvan százalékában, másrészt pedig nem lemenni kell vidékre, hanem folyamatosan ott kell lenni.

Nagy eredményként értékelte az ellenzék, hogy ki tudott állítani több ezer szavazatszámlálót, akik főleg Budapestről, jószándékúan, GPS-szel meg is keresték a számukra kijelölt falut, ott a helyiek megkínálták őket kávéval meg pálinkával, mert vendégszerető nép vagyunk, és jól megnézték őket.

Mert eddig csak a televízióban láttak ellenzékit, de a tévében láttak dinoszauruszt és sárkányt is, és közel sem lehettek biztosak abban, hogy tényleg léteznek.

S rájuk kellett volna szavazniuk. Egy idegenre, turistára? Egy egyéni körzetet nem a kampányidőszakban kell megismerni; folyamatosan jelen kell lenni, ismerni kell a szavazókat, a települések mindennapos gondjait.

Botka arra is felhívta a figyelmet, hogy pedig baj van bőven: óriási élelmiszerár-emelkedés, a vaj luxuscikk lett, a brutális infláció, a világelső valutagyengülés, a családok most kapják majd kézhez az első igazán magas rezsiszámlát… Ennél magasabb labda egy ellenzék számára nem létezhet, ahogy az is biztos, hogy ennél aktuálisabb soha nem volt egy újraelosztásra, a középosztály védelmére építő szociáldemokrata program.

 

 

 


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is: