Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

A Fidesz propaganda mindig kényesen ügyel arra, hogy véletlenül se úgy kommunikáljon, hogy kiderüljön a turpisság. Finoman szólva sem korrektül beszélnek a magyarokkal. Ám most hiba csúszott a gépezetbe, mert azt mindenki érteni fogja, hogy oltári gáz, ha már ott tartunk, hogy a gázszámlát hitelből fizetjük ki és azt is elmondjuk, hogy miért is!

A kormány módosította a „különleges földgázkészlet létrehozásáról” szóló kormányrendeletet – derül ki a Magyar Közlönyből szúrta ki a 444.

A különleges földgázkészlet mértéke legfeljebb 7 880 511 MWh lehet. Ez eddig legfeljebb 7 811 000 MWh volt.

Azonban ennél sokkal érdekesebb részlet, hogy Orbán Viktor felhatalmazza Varga Mihály pénzügyminisztert, hogy

a Magyar Állam nevében a Magyar Szénhidrogén Készletező Szövetségnek a különleges földgázkészlet létrehozásához szükséges földgáz beszerzésének finanszírozása céljából megkötött hitelszerződéséhez kapcsolódóan 100%-os mértékű készfizető
egyedi állami kezességet vállaljon a legfeljebb 2 012 000 000 euró tőkeösszegű hitelből eredő pénzügyi kötelezettségek teljes körére – szól az új rendelet.

Eddig ez 1 850 000 000 euró volt, ami nyári árfolyamon 740 milliárd forintot jelentett. A hitel új összege viszont 825 milliárd forint lett.

Azt nem kell elmondanom, hogy ez vélhetően a világ egyik legrosszabb biznisze, ugyanis nem elég, hogy baromi drága áron fogunk venni földgázt, de még a hitel kamatait is ki kell majd fizetni.

S hogy mért hitelből finanszírozza Orbán a gázszámlát? Azért mert akkora trutymóban lehet a magyar költségvetés, hogy nincs ennyi pénz a kasszában. Azonban, a hitelből drágán vet gáz egy dolgot biztos jelent majd: Magyarországon nem lesz olcsóbb a fűtés, hiába esik a világpiaci ára földgáznak. Mert vissza kell fizetni ennek az árát. S ki fogja ezt vastagon megfizetni: hát Te!

Szóval csodáld meg gyorsan valamelyik új stadiont, melynek betonzatában rohadnak az állami milliárdok, miközben mész feladni a megemelkedett gázszámládat és jusson eszedbe valójában Orbán hibás gazdaságpolitikájának az árát fizeted ki.

 


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is: