Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

A Nyugdíjas Szervezetek Egyeztető Tanácsa (NYUSZET) az általa képviselt több százezer tagjának múltbeli tapasztalatai, a jelen történései, és a jövőért érzett felelőssége alapján felemeli szavát, és szolidaritását fejezi ki az oktatás szereplőinek törekvései mellett – adta hírül a szervezet.

Támogatjuk azokat a követeléseket, melyek a diákok részéről fogalmazódnak meg egy XXI. századi oktatási rendszer kialakítására, annak tartalmi, szervezeti, személyi és finanszírozási feltételeivel együtt – olvasható a NYUSZET közleményében.

Támogatjuk a pedagógusok követelését társadalmi megbecsülésük azonnali növelésére, beleértve a bérek gyors ütemű emelését, a tanítás szabadságának biztosítását, a terhek csökkentését, a szakmai szolgálatok érdemi fejlesztését, az iskolai autonómia megteremtését.

Támogatjuk a fenntartói-működtetői rendszer átalakítását, az önkormányzatok nagyobb szerepvállalását, a tanulók számára a társadalmi mobilitás esélyét megteremtő oktatási színvonal elérését, lakóhelytől és fenntartótól függetlenül.

Az idős emberek, a nyugdíjasok tapasztalatból tudják, hogy egy kormány sok mindent megtehet időlegesen, erőből, társadalmi csoportokat egymással szembe állítva, generációkat egymás ellen hangolva; ám nem marad következmény nélkül, amikor egy ország jövőjét garantáló fiatal nemzedékkel szemben követ el bűnt, mert megfosztja legalapvetőbb jogától, a minőségi oktatás lehetőségétől.

A Nyugdíjas Szervezetek Egyeztető Tanácsa, megerősítve a generációk közötti szolidaritást, sok sikert kíván a diákoknak, pedagógusoknak, szülőknek, céljaik eléréséhez, és saját eszközeivel, tagjain keresztül támogatja azok megvalósítását.


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is: