illusztráció
Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Sopronban gyakorlatilag taccsra várják a tömegközlekedést. Sokakat a költségesebb autózásra, másokat meg hosszas várakozásra vagy gyaloglásra kényszerítenek- írja a Népszava

A fideszes önkormányzatok egy része meglehetősen szélsőséges módon próbálja kezelni az energiaválságot. Mindszenten idősotthont zártak volna be, Komlón este 10 után lekapcsolnák a közvilágítást vegyítve némi kijárási tilalommal, Sopron önkormányzata pedig drasztikusan ritkítja a helyi buszjáratokat.

Az eddigi menetrend szerint a hét minden napján 5-23 óra között elfogadható sűrűséggel, a Jereván lakótelep-belváros-vasútállomás tengelyen pedig 7-10 perces gyakorisággal jártak a buszok.

A kormánypárti többségű közgyűlés döntése alapján szombattól mindez a múlté, A vonalak többségénél csúcsidőn kívül és a hétvégeken 60-120 percenként indulnak a buszok, bizonyos vonalakon szombat-vasárnap este nyolc után nem is lesz járat.

Van ahol csúcsidőben is csak óránként közlekednek, hétvégén akár 3 órás lyuk is lehet két indulás között. Vannak olyan járatok, ahol a reggeli kör után egy se jön, van amit teljesen törölnek. A járatritkítás mértéke meghaladja a 40 százalékot.

– Csúcsidőben mindez elviselhetetlen zsúfoltságot, utaslemaradást eredményez, több órás várakozási időt jelent. Szerencse kérdése lesz, hogy ki jut el dolgozni és iskolába – összegzett a Városi és Elővárosi Közlekedési Egyesület (VEKE) FB-posztjában.

Az egyesület szerint „az eddig buszozást választó utasokat is elriasztják a fenntartható közlekedéstől, holott Sopron eddig is fuldokolt az autóktól. A város az utolsó szöget veri saját közlekedésének koporsójába”.

 


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is: