Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

 141 igen és 38 nem szavazattal, tartózkodás nélkül függesztette fel Hadházy Ákos független képviselő mentelmi jogát az Országgyűlés.  A képviselő nem ment el az ülésre.

A képviselőt egy nyári, kisvaszari ügye miatt perelte be a település polgármestere, Hadházy ugyanis azt állította a Facebook oldalán, hogy életveszélyessé vált egy komolyabb esőzés után az a ház, amit az önkormányzat elméletileg kétszázmillió forintos, uniós támogatásból újított fel. A képviselő arról írt, hogy a lakók nagy reccsenést hallottak, majd azt látták, hogy a födém megrogyott, a vakolat pedig lehullott.

A politikus hozzátette: a ház korábban az önkormányzat nevére került, szociális bérlakásként adták ki ezt követően a benne lakóknak. Hadházy az ügy bemutatásával arra akarta felhívni a figyelmet, hogy a romák felzárkóztatására szánt pénzből el-eltűnnek összegek. Arról írt, hogy bár voltak felújítási munkálatok, azonban 200 millióból csak néhány nyílászáró cseréjére, egy fatüzelésű kályhára és egy mosógépre tellett, utána „elfogyott” a pénz.

Az Országgyűlés mentelmi bizottságának elnöke, Hargitai János azt mondta, a faluban a képviselő posztja miatt komoly felzúdulás volt, a polgármester perelte be őt a poszt miatt. Hargitai kiemelte: a mentelmi bizottság magánvádas eljárások esetében azt szokta mérlegelni, mennyire vonná el az adott eljárás a képviselőt a parlamenti munkától, Hadházyt azonban szerint ettől nem kell félteni: nem jár be az Országházba, és lenyilatkozta, hogy nem tervez a jövőben sem. Latorczai János, az ülést vezető elnökmegadta volna neki a szót, azonban Hadházy Ákos erre az ülésre sem ment el.


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is: