Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Jelentősen csökkennek a gázárak Európában és az Egyesült Államokban, a magyar kormány azonban egyelőre nem csökkenti a lakossági piaci árat- erre lehet következtetni a Technológiai és Ipari Minisztérium ATV Híradónak küldött válaszából.

Augusztus óta 45 százalékot csökkent Európában a gáz ára, de az Orbán-kormány továbbra is kitart a drága gáz ár mellet. Az energetikai szakértő szerint a lakossági energiaárakban már november végén, decemberben érvényesíteni lehetne az olcsóbb gáz árakat, ha hajlandó lenne lépni a kormány, de a valóságban tovább növelték még októberben is a gáz árát.

Németh Szilárd a rezsicsökkentés fenntartásáért felelős kormánybiztos júliusban Tusnádfürdőn jelentette be az áram és gázfogyasztás új tarifáit. A gáz piaci árát ekkor 747 forintban határozta meg energiahivatal. A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal október elsejétől ezt az összeget tovább emelte, köbméterenként 767 forintra.

A tőzsdén ekkor már csökkenőben volt a gáz ára – nagyobb kiugrások csak akkor voltak, amikor karbantartás címén az oroszok korlátozták az Európába szállított gáz mennyiségét. A gáz ára mostanra 100 euró alá esett a holland tőzsdén, ami köbméterben nagyjából 400-420 forintos árat jelent. (ezt adják Orbánék 767 forint).

Az ATV Híradó megkereste a kormányt és megkérdezte: várható-e a lakossági piaci gázár csökkentése, miután augusztus óta 45 százalékkal esett a tőzsdei ár. A Technológiai és Ipari Minisztérium erre nem válaszolt, csak letolta a szokásos propaganda blablát.

A propaganda média nem fogja bemutatni, hogy folyamatosan zuhan a gáz ára Európában, ezért kérjük oszd meg ezt a posztot Facebookon, hogy mindenki lássa Orbánék kitartanak a drága gázár mellett továbbra is.


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is: