Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Már több mint 10 órája tart a parlamentben szociális ellátásról szóló törvénymódosítás vitája, ugyanis az ellenzék megtrükközte a vitát,  amit egyszerűen nem tudnak a házszabály szerint lezárni, várhatóan hajnalig fog tartani a parlament.

Élesen bírálta az ellenzék a belügyminiszter által benyújtott szociális ellátásról szóló törvénymódosítást, ezért Jámbor András, a Párbeszéd frakcióvezető-helyettese kezdeményezte, hogy addig folytassák a vitát, amíg annak érdemi eredménye nincs- így kezdődött az ellenék megmozdulás a parlamentben, ami jelenleg is tart, már tíz órája  a képviselők éjszakába nyúló tárgyalásra készülnek.

A törvénymódosítás kimondaná, hogy az egyén szociális biztonságáért elsősorban önmaga felelős, a gondoskodási sorban csak az ötödik helyen szerepel az állam – az egyén után a hozzátartózók, a települési önkormányzatok és a karitatív szervezetek jönnek a sorban.

Az ellenzéki pártok bírálták a javaslatot: Szabó Tímea, a Párbeszéd képviselője „Lex Megdöglesznek” nevezte el, mert szerinte az elöregedő társadalom egyik legnagyobb problémája az időskori betegápolás, a törvénymódosítás pedig megágyazhat annak, hogy ezt fizetőssé tegyék. Ungár Péter, az LMP társelnöke szerint a magyar kormány így próbál kivonulni a szociális ellátórendszerből.

Több ellenzéki képviselő, köztük, Komjáthi Imre, az MSZP társelnöke,  Ungár Péter, Jámbor András és Tordai Bence is rendszeresen posztolnak a vitáról, amely az élő parlamenti közvetítésen is nyomon követhető.

Sorban állanak fel az ellenzéki képviselők és teszik fel a törvény részleteivel kapcsolatban a kérdéseiket. Komjáthi Imre a nevelőszülőknek juttatott támogatásokat firtatta, Bakos Bernadett a hajléktalan ellátásról, s így megy tíz órája.

 


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is: