Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Ez már elmebeteg. Orbánt baromira nem zavarja, hogy 18 fok van az iskolákban, óvodákban, rendelőkben, hivatalokban. De egy baromira fontos területen az asztalra csapott, rendeletbe írta, hogy a sportlétesítményekben melegebbnek kell lenni.

Tovább is van, az sem zavarja Viktort, hogy kultúrházak, múzeumok, színházak és más intézmények zárnak be, de a stadion bezárásokat megnehezítette.

Megjelent a Magyar Közlönyben az új rendelet, amely módosítja az egyes intézmények veszélyhelyzeti működését. Az Orbán Viktor miniszterelnök által aláírt új szabály szerint az eredeti csak annyiban változik, hogy a 18 Celsius-fokos szabály alól mentességet ad néhány intézménynek.

A hőmérséklet-korlátozás nem érvényes olyan sportlétesítményre, amely

a) esetében az adott sportágra vonatkozó, jelen rendelet hatálybalépését megelőzően hatályba lépett országos vagy nemzetközi szakszövetségi előírások alapján az edzés és verseny körülményeire való tekintettel 18 Celsius-foknál magasabb léghőmérséklet biztosítása szükséges, vagy
b) nem üzleti célú közösségi, szabadidős vagy kereskedelmi célú szálláshely-szolgáltatást is biztosít.

A rendelet pénteken már hatályba is lép.

Ugyanakkor a kormány külön rendeletet alkotott arról, miként lehet a sportlétesítmények működését felfüggeszteni.

A szabály érvényes minden üzemeltető gazdasági társaságra, amely felett az állam vagy a helyi önkormányzat többségi vagy közvetett befolyással rendelkezik.

A sportlétesítmény üzemeltetésének tervezett felfüggesztése előtt tíz munkanappal – vagy ha az üzemeltetés felfüggesztéséről szóló döntés ennél később jutott az üzemeltető tudomására, legkésőbb a tudomásra jutást követő első munkanapon – be kell jelenteni a döntést a sportpolitikáért felelős miniszternek.

A bejelentéssel egyidejűleg meg kell jelölni az üzemeltetés felfüggesztésének okát, tervezett kezdetét, időtartamát, a hátrányosan érintett sportszervezetek körét, a látogatók átlagos létszámát, az üzemeltetés költségét és azt is, mekkora az az összeg, amelyet nem képesek  biztosítani. Azt is, van-e harminc kilométeres körzetben, hasonló jellegű sportlétesítmény.

A tornatermek, tornacsarnokok (egyéb, sportrendezvény megtartására alkalmas ingatlanok) üzemeltetői erre akkor kötelesek, ha a 2021/2022-es tanév második félévében a köznevelési vagy felsőoktatási intézményen kívüli szervezet vagy személy sporttevékenység vagy sportrendezvény céljára igénybe vette a létesítményt, de a 2022/2023-as tanév bármely időszakában a használatba adás, a használatbavétel finanszírozási okokra hivatkozással nem biztosítható. A rendelet szintén pénteken lép hatályba.


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is: