Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Kálmán Olga sajtótájékoztatóján elmondta, hogy kormány új döntésében mentesítette a 18 fokos szabály alól a sportközpontokat, miközben az iskolákban marad a hideg

 

Kálmán Olga, az árnyékkormány szóvivője sajtótájékoztató keretében hívta fel a figyelmet, hogy a friss Magyar Közlönyben jelent meg egy rendelet, amely szerint a kormány már nem ragaszkodik annyira a 18 fokos fűtés-korlátozáshoz, bizonyos intézményekben ennél melegebb is lehet.

„A hír hallatán az ember azt gondolná, hogy győzött a józan ész, és a kormány nem fogja 18 fokban ültetni az iskolásokat legalább az általános iskolákban, de erről szó sincs. A korlátozás alól kizárólag bizonyos sportközpontokat mentettek fel, az iskolákat nem.” – ismertette a politikus.

Kálmán Olga közölte, az Árnyékkormány szerint éppen ennek az ellenkezőjét kellett volna tenni: nem a sportközpontokkal kellene kivételezni, hanem az iskolákban kellene biztosítani az oktatás alapvető feltételeit, hogy ne kabátban fagyoskodjanak a gyerekek sokszor 7-8 órát az iskolapadban.

„Jól látszik, hogy ez a kormány mit tart fontosnak. Ahogy eddig is fontosabbak voltak a stadionok az iskoláinknál, úgy most is a sportot helyezték az oktatás elé. Éppen emiatt a politika miatt jutottunk ide, az elmúlt 12 év miatt van ilyen helyzetben az ország, az oktatás és általában az emberek megélhetése is.” – fűzte hozzá az árnyékkormány szóvivője.

Kálmán Olga azzal folytatta: a 10-12 éves gyerekeket tehát továbbra is lehet 18 fokos tantermekben ültetni és elvárni tőlük, hogy maradjanak egyhelyben és figyeljenek az órákon.

„Bezzeg ha sportolni, mozogni mennek, akkor rögtön melegebbre van szükség a 18 foknál. Ez a rendelet a logika és a józan ész teljes hiányára utal. Ezzel a rendelettel a kormány ismét beismerte: nem hajlandó felfűteni az iskolákat, és nem érdekli, hogy hány gyerek fog megbetegedni a fűtetlen tantermek miatt.” – mondta zárásként a politikus.


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is: