Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Harangozó Tamás, az MSZP képviselője egy egyenes kérdést tett fel Orbán Viktornak miért adják a magyaroknak 70 forintért a 12 forinton megtermelt paksi áramot. A miniszterelnök erre össze-vissza hablatyolt.

Harangozó Tamás kettő egyenes azonnali kérdést tett fel a Parlamentben a miniszterelnökhöz, amire nem mindennapi hablaty volt a válasz.

Egyrészt azt tudakolta, hogy ha közel 2600 milliárd forint többletbevétele lett a költségvetésnek, ami január és szeptember között befolyt, és a pedagógusoknak ígért 10%-os béremelés költségvetési igénye 63 milliárd forint, akkor látható, hogy nem csak a pedagógusok által kért 40%-ra, de akár 400%-os béremelésre is lenne pénz. Miért nem emelik a pedagógusok bérét?

A másik kérdés pedig az áram árával volt kapcsolatos. Paks 12 forintért, a Mátrai Erőmű 24 forintért termeli az áramot, és a kettő együtt a lakossági fogyasztás közel dupláját megtermeli, akkor miért adják a lakosságnak 70 forintért az áramot, az önkormányzatoknak pedig miért kell 250-300 forintos áramra szerződniük.

Orbán Viktor válaszában nem hétköznapi hablatyot tolt le. Elismerte, hogy valóban van az államnak jelentős többlet bevétele, de azt még a senki által nem ismert rezsivédelmi alapba fizetik be.

Arra, hogy a 12 forintos paksi áramot miért kell 70 forintért adni valami zöld energiáról kezdett el magyarázni, ami nagyon ciki volt, mert szerinte a nap (ami ugye ingyen süt) a legdrágább energia és paks a legolcsóbb. Igazából senki nem értette mit hablatyolt össze-vissza, de ez jól látható hogy hazudott.

Mert ha nem hazudott volna, akkor azt mondta volna, a nem 12 forint Pakson az áram ára vagy valami ilyesmi…


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is: