Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Komjáthi Imre, az MSZP társelnöke egy bejegyzésben többek között arra hívja fel a figyelmet, hogy tétlenül nézte a Tungsram dolgozóinak kirúgását az Innovációs és Technológiai Minisztérium

Tétlenül nézte a Tungsram dolgozóinak kirúgását az Innovációs és Technológiai Minisztérium, holott a tárca korábban azt nyilatkozta, hogy fokozott figyelmet fordítanak a munkavállalók helyzetének rendezésére.

Ennyit ér a Fidesz-kormány stratégiai partnersége: Orbánéknak egy szavuk sincs arról, hogy a vállalat egyoldalúan felmondta a kollektív szerződés több pontját, ami miatt az elbocsájtott dolgozók rosszul járnak, mivel a munka törvénykönyve alapján fizetik ki őket.

Sajtóhírek szerint azok a dolgozók, akik minimálbérre voltak bejelentve, most több mint egymillió forinttal kevesebb végkielégítést kaptak. És bár a kormányzati ígéret szerint 250 ezer forint támogatást kaphatnak, de a kormány által beígért „ingyenes átképzést” ebből a pénzből kell kifizetniük.

Az MSZP már többször felhívta a kormány figyelmét arra, hogy a stratégiai megállapodásokban szerepeljen a dolgozók védelme, munkajogi és munkavédelmi biztonságuk garantálása.

A nyáron több alkalommal is az illetékes szaktárcához fordultunk annak érdekében, hogy a magyar kormány hívjon le egy jelentősebb összeget az Európai Globalizációs Alapból az érintett munkavállalók átképzésére, bérkiegészítésére, vagy önálló vállalkozásuk elindításának támogatására.

Ez akár többmillió eurós segítséget is jelenthetne, a magyar államnak pedig csak a támogatási projekt 15 százalékát kellene finanszíroznia. Ugyanakkor Koncz Zsófia miniszterhelyettes azt állította, hogy a kormány rendelkezik forrásokkal az esetleges leépítések kezelésére és jelenleg is vannak olyan uniós programok, amelyekből segíteni tudják az érintettek elhelyezkedését.

Ezek után jogosan vetődik fel a kérdés: miért kell fizetni az állítólag „ingyenes” átképzésért? Milyen lépéseket tett a kormány, hogy a Tungsram ne bontsa fel egyoldalúan a kollektív szerződés több pontját?

Egyáltalán: mi értelme a stratégiai partnerségnek, ha a Fidesz-kormánynak semmilyen ráhatása nincs egy olyan eljárásra, amely több milliós kárt okoz a kirúgott dolgozóknak? Miért támogat a kormány az adófizetők pénzéből egy ilyen céget?


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is: