Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Hadházy Ákos meghirdette a hibrid forradalmat, és fáklyás élőlánccal vonta körbe az MTVA épületeit, beszéde végén beszélt a folytatásról is: most sátrat bont és országjárásnak indul, mert meg kell szervezni az ellenzéket.

„Köszönjük! Köszönjük!” – skandálta a tömeg a színpadra lépő Hadházy Ákosnak. A zuglói országgyűlési képviselő megköszönte, hogy az elmúlt egy hétben olyan sokan jöttek ki hozzá. Azt mondta, három kérdést kapott: ki lehet-e kényszeríteni, hogy a hatalom lemondjon a hatalmát biztosító propagandagépezetről, ha igen, hogyan lehet kikényszeríteni,

Hadházy ezután felolvasta a Telex tudósítását arról, hogy a közmédiában is beszámoltak a tüntetésről. „Azt ígértük, ha elegen leszünk itt, benne leszünk a tévében” – mondta elégedetten a képviselő. Szerinte gyorsan felolvasták a diákok és tanárok követeléseit, nehogy bemenjenek az épületbe, mint 2018-ban.

Amíg nincs győzelem, addig ne hagyjuk abba – folytatta Hadházy, aki szerint el lehet érni, hogy leváltsák a közmédia vezetőjét, Papp Dánielt. Ez csak azon múlik, hogy mennyien lesznek, és kitartanak-e a cél eléréséig.

„Magyarország már nem demokrácia” – jelentette ki a zuglói képviselő, amit azzal indokolt, hogy 2018 és 2022 között összesen öt percet kapott ellenzéki politikus a közmédia élő adásában, miközben a miniszterelnök minden héten interjút ad a Kossuth Rádiában.

Csak egy demokráciában elég szerinte, hogy az emberek hatra dőlve várják az ellenzéktől, hogy leváltsa a kormányt. Azt is mondta, tévednek vagy hazudnak azok az ellenzékiek, akik azt ígérik, hogy jobb jelölttel és kampánnyal le lehet váltani a kormányt. Ahhoz, hogy bármit elérjenek, Hadházy szerint világossá kell tenni, hogy ez egy korrupt, hazug, hibrid rezsim. Nem diktatúra, de nem is demokrácia.

A tiszták és igazak hibrid forradalmára van szükség szerinte. Nagyon sok embernek kell békésen, nagyon határozottan és elszántan kikényszeríteni a szabad és tisztességes választás feltételeit. Egyre határozottabb és egyre radikálisabb lépésekkel kell a cél felé haladni – magyarázta a képviselő.

Ha a kormány nem hallja meg, amit az ellenzék mond, akkor tüntetni kell. Ha a propagandamédia elhallgatja a tiltakozást, akkor zavart kell kelteni, hogy mindenkihez elérjen a hangjuk.

A siker csak azon múlik Hadházy szerint, hogy öt embert el lehet taposni, ötezret már bajosan, ötvenezret pedig semmiképp. A propagandamédia segítségével a legnagyobb tiltakozásokat is láthatatlanná lehet tenni, de sztrájkkal, forgalomlassító tiltakozással, polgári engedetlenséggel sokakhoz érhetnek el.

Hadházy arról beszélt, a tüntetés hivatalos része a beszédekkel hamarosan véget ér, de azt kérte a résztvevőktől, hogy fáklyás élőlánccal vonják körbe a közmédia épületeit. Azt is mondta felszólalása végén, hogy ma sátrat bont, de figyelemmel kíséri a diákok, tanárok tüntetéseit, és elkezdi járni az országot is, mert meg kell szervezni az ellenzéket.


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is: