Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Miután meglett a Fidesznek a negyedik kétharmad is, aminek nagy része volt az Erdélyi szavazóknak, a hála jeléül az Orbánisat határon túli sajtó elküldi dolgozóinak 70 százalékát és több orgánumot is bezár. A jó mór elvégezte a piszkos munkát, távozhat- jeligére.

A Fidesz-közeli Erdélyi Médiatér Egyesület megválik a lapjainál dolgozó újságírók kétharmadától, a cégcsoport szintjén pedig 70 százalékos leépítések lesznek januártól – értesült a Transtelex.

A magyar adófizetők pénzéből finanszírozott sajtóholdingot a létrehozása óta kapott húszmillió euróból sem tudta életképessé tenni a menedzsmentje, így a jövő év folyamán akár újabb elbocsátásokra is számítani lehet.

Az Erdélyi Médiatér Egyesület által működtetett cégcsoportnak a várakozásoktól eltérően nem csak a nyomtatott lapjainál lesznek leépítések, a nagy arányú elbocsátások érintik az online kiadványokat és a rádiókat is – erősítette meg több forrás a lapnak.

A székelyudvarhelyi Prima Press Kft. bő két hete jelentette be, hogy 2022. december 30-tól felfüggeszti print termékeinek Krónika, Székelyhon, Székely Hírmondó, Heti Hirdető, Nőileg a kiadását, a lapterjesztést, kézbesítést és a lapkereskedelmet.

A több mint harminc erdélyi sajtóorgánumot csoportosító médiatröszt Demeter Szilárd ténykedése révén jött létre, illetve kapott jelentős mértékű magyar kormányzati pénzeket. A tartalomgyártást is takaréklángon működtetik januártól: a mintegy kilencven főállású újságírónak alig egyharmada maradhat állásban a számtalan lapot és több rádiót is működtető médiaholdingnál.

Nemes László a Transtelexnek azt nyilatkozta: még nem dőlt el, hogy hány alkalmazottól válnak meg január elsejétől.

„A hetven százalék nem egy pontos szám, csak egy nagyságrend. Az átszervezés jelenleg is zajlik. De a nagy arányú elbocsátások magyarázata az, hogy a nyomtatott lapok megszűnésével felszámoljuk a lapkihordó-hálózatunkat” – jelentette ki. Amikor az erdélyi portál szembesíttette azzal, hogy nem csak a lapterjesztőktől válnak meg, hanem értesüléseik szerint az újságírók kétharmadától is, Nemes László rövidre zárta a beszélgetést.


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is: