Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

A Tanítanék Mozgalom közölte, hogy: „Hihetetlen és megalázó, hogy a kormány képviseletében Maruzsa Zoltán államtitkár még mindig nem tudott előállni olyan javaslattal, ami legalább a pedagógusok napi megélhetési problémáit rendezi. Ez lenne az első lépés, hogy az oktatás rendszerszintű reformjáról egyáltalán beszélhessünk.” A szervezet a tárgyalás után bejelentette, hogy folytatják a tiltakozást.

Több mint 2 órás sztrájktárgyalás folyt az Oktatási Hivatalban, a Szalai utcában a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ), a Pedagógusok Szakszervezete (PSZ) és Maruzsa Zoltán köznevelésért felelős államtitkár között.

Komjáthy Anna, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete országos választmányának vezetője a tárgyalás után elmondta, hogy idén nem lesz semmilyen béremelés, és a többi sztrájkkövetelésünkben sem történt semmilyen előrehaladás.

 

A pedagógusok beszámolóját itt lehet visszanézni

 

Totyik Tamás, a PSZ alelnöke elmondta, hogy a kormány új bértáblában gondolkodik, amihez jogszabályt kellene módosítani. Azt mondta, a kormány a vészhelyzetben elég sok mindenben megkerülte a Parlamentet, ezt most is megtehetné. Totyik szerint egyelőre azt ígérték, hogy a pedagógusok fizetése 2025. január 1-ig fogja elérni a diplomás átlagbér 80 százalékát, 2024-ben pedig a diplomás átlagbér 72 százaléka lesz.

„A társadalmi nyomás előtt a kormány kezd meghajlani, ez elmozdulást jelent, de hogy ezt hogyan fogja betartani, arra nagyon kíváncsiak vagyunk” – mondta Totyik, hozzátéve, hogy egyszer már minimálbérhez igazították a bért, de 2014-ben ezt gondolkodás nélkül felrúgta a kormány.

A Tanítanék mozgalom kitart az eddigi követelései mellett: Az oktatási dolgozók bérét a kormány igazítsa a diplomás átlagbérhez! A kormány állítsa vissza a pedagógusok sztrájkjogát! Vegyék vissza a polgári engedetlenségük miatt kirúgott tanárokat, a kormány hagyja abba a tanárok fenyegetését!

„Amíg ezeket a követeléseket a kormány nem teljesíti, addig folytatni fogjuk az ellenállást és a polgári engedetlenségi hullám szervezését az oktatásban! Követeljük továbbá Maruzsa Zoltán azonnali lemondását, hiszen ma bebizonyította, hogy alkalmatlan a közoktatás ügyének elősegítésére” – írják.

A Tanítanék Mozgalom bejelentette a következő országos munkabeszüntetés napját is, ami november 18. lesz.


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is: