Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

A megkérdezettek nagy többsége, közel kétharmada nem tartja hasznosnak, hogy újabb nemzeti konzultációt indít a kormány.

A Publicus Intézet felmérése szerint, amely a Népszava megbízásából készült, a válaszadók 65 százaléka ítélte haszontalannak a konzultációt, és csak 31 százalék találta hasznosnak a kormány akcióját. A fennmaradó 4 százalék nem tudott, vagy nem akart válaszolni.

Politikai hovatartozás alapján jelentősen szórnak a vélemények. A fideszesek csaknem négyötöde hasznosnak, az ellenzékiek 96 százaléka haszontalannak tartja a konzultációt. Utóbbiakkal ért egyet a bizonytalanok 67 százaléka is.

Gulyás Gergely kancelláriaminiszter közlése szerint a konzultáció kivitelezése 6-7 milliárd forintba kerül. A tényleges árkategóriát kevesen találták el. A felmérésben résztvevők 10 százaléka úgy vélte, legfeljebb az 1 milliárdot érik el a költségek, 22 százalék 2-3 milliárdot, másik 22 százalék 3-5 milliárdot tippelt, és csak 27 százalék jelölte be azt a helyes választ, hogy több mint 5 milliárd forintot visz el a konzultáció. Leginkább a fideszesek mérték alul a valós összeget, a nem válaszolók aránya is körükben volt a legmagasabb.

A konzultációt hirdető bombás plakátok a mérsékeltnél is csekélyebb tetszést arattak. Mindössze 2 százaléknak tetszik és további 2 százaléknak „inkább tetszik” a brüsszeli szankciókat bombaként megjelenítő vizuális megoldás, 5 százaléknak „inkább nem tetszik”, míg 48 százaléknak – toronymagasan ez a legnagyobb csoport – egyáltalán nem tetszik.
Van még 10 százalék, amelynek nincs véleménye, valamint 32 százalék, amely még nem találkozott ilyen plakátokkal.

Még a kormánypártiak körében is kétszer annyian vannak azok, akiknek inkább nem, vagy nem tetszik a bombás hirdetés (20 százalék). A fideszes szimpatizánsok 53 százaléka ugyanakkor azt állította, hogy eddig nem látta az ominózus plakátot.


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is: