Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Fürjes Balázs a Fidesz államtitkára egy ma reggeli posztban jelentette be, hogy november 8-án, azaz ma este az ATV Egyenes Beszéd című műsorában fog vitatkozni Baranyi Krisztinával a sajtó szabadságról.

A két politikus azt követően szállt vitába egymással, hogy Baranyi Krisztina az ATV múlt heti műsorában nem volt hajlandó válaszolni a Pesti Srácok portál munkatársának kérdésére.

Csodálom is, hogy ez a televízió egyáltalán beenged ebbe a stúdióba ilyen embereket, akiknek az újságíráshoz, a szakmához nulla közük van, folyamatosan, mindenféle gátlás nélkül hazudoznak és csúsztatnak. Nem értem, hogy mit keres itt a Pesti Srácok újságírója
– többek közt mondta Baranyi Krisztina pár nappal ezelőtt.

A vitába azóta már többen is bekapcsolódtak, így Fürjes Balázs is, aki még aznap egy nyílt levéllel fordult Baranyi Krisztinához. Ezt a Facebook levélváltást idekattintva lehet elolvasni.

Fürjes Balázs a legújabb, kedd reggel közzétett nyílt levelében azt írta, hogy köszönettel megkapta Baranyi Krisztina legutóbbi válaszát, és „kölcsönös nyitottságuk következtében” többször is lesz alkalmuk megvitatni a szólásszabadság kérdését: először kedd este az Egyenes beszédben, majd csütörtök reggel a Keljfeljancsiban beszélhetik át ezt a problémakört.

A fideszes politikus röviden reagált Baranyi Krisztina előző válaszlevelének az egyik felvetésére is. „Azt ugyanis muszáj leszögeznem, hogy nem tudok csatlakozni önhöz abban, hogy politikusok – akár bal-, akár jobboldali politikusok – szabják meg, írják elő, határozzák meg, hogy ki minősül »valódi újságírónak«, ki kezelhető egyáltalán »sajtóként« (ezek az ön kifejezései), hogy ki vehet részt a demokratikus diskurzusban” – írta, hozzátéve:

Ahogy a politikai kínálatból a választók jogosultak választani és ők osztják el az arányokat, úgy a sajtótermékek zsűrizése meggyőződésem szerint az olvasókra, nézőkre és hallgatókra tartozik.

„Meggyőződésem, hogy nekünk, közfeladattal megbízott politikusoknak nem dolgunk sem megítélni, sem nevelni Magyarország polgárait vagy a sajtó szereplőit. Valamint az is, hogy a sajtó működésének egyetlen korlátja Magyarország alkotmányos rendje” – írta Fürjes Balázs, majd végül megismételte: nem szeretne olyan világban élne, ahol „ilyen vagy olyan oldali politikusok szükségképpen önkényes minősítésétől függne, hogy kit lehet rendes, igazi újságírónak tartani”.

Azt már mi tesszük hozzá, hogy Fürjes Balázs mélyen hallgatott akkor, amikor Orbán Viktor vagy más vezető politikusok például a Telexet, 444-et vagy mondjuk a 24.hu-t azzal a pökhendi válasszal utasították vissza, hogy Fakenews-nak nem nyilatkozunk. Ugye ez meg van, kedves Balázs?

 


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is: