Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Tóth Bertalan, az MSZP frakcióvezetője világos parlamenti hozzászólásában tette helyre a a Fideszt a parlamentben. Íme az MSZP-s vezető teljes hozzászólása:

Hónapok óta úgy tűnik kicsúszott az Orbán-kormány kezéből az irányítás, sodródnak, nem uralja a folyamatoknak, mintha zavar lenne a kormányzati fejekben.  Ha valamilyen logikát keresünk a történésekben, akkor azt látjuk, hogy valahogy mindig az agresszor Putyin kottájából játszanak és valahogy mindig a magyar érdekekkel és szövetségeseik érdekeivel ellentétes álláspontra helyezkednek.

Itt van például a svéd és finn NATO csatlakozás kérdése. Önök most éppen akadályozzák a szövetségi rendszerünk erősítését, amely Magyarország elemi érdeke. Önök két másik nép szuverenitásával és életével szórakoznak! Éppen ezért, fideszes képviselőtársaim, ideje lenne kihúzni a fejüket Putyin árnyékából!

Lesz mai szavazás a kérdés napirendre vételről, Magyarország érdekében kérem önöket hagyják abba végre ezt az ostoba, cinikus és káros játékot és négy hónap után végre vegyük fel az ülés napirendjére ezeket a javaslatokat.

Más területeken is látszik a zavar a Fideszben. Először is Önök keverik a gáz függőséget   a Gazprom függőséggel. Lassan mondom gáz függőség van, Gazprom függőség nincs Magyarországon.

Az energiabiztonság a Gazprom nélkül is megteremthető és ma már mindenki tudja, hogy hazudott Orbán és hazudott Szijjártó arról,  hogy a Gazprom olcsóbban szállít, mint mások.

Másodszor. Önök összekeverik az Államkincstárat a malac persellyel. Nem azért fizetünk egyre több adót, hogy az Orbán klán és a fideszes elitje kénye kedve szerint nyúlkáljon bele, hanem azért, hogy legyen állami gondoskodás a szociális válságba kerülünk! Legyen esélyteremtő színvonalas oktatás és gyógyító állami egészségügy! A költségvetés nem Orbán vagy Mészáros Lőrinc házipénztára.

Ehhez képest a Fidesz tönkre vágta az egészségügyet, lezüllesztette az oktatási rendszer és most kivonulni készül a szociális területről. Az MSZP szerint éppen ez lenne az állam feladata: a gondoskodás és az esélyteremtés.

Harmadszor. Önök folyamatosan összekeverik a fontos és nem fontos dolgokat. Önök fontosnak tartják hogy Matolcsy György havi ötmilliós fizetését megemeljék, inkább érdekli Önöket Matolcsy sokmilliós fizetésének elinflálódása, mint a méltatlanul alulfizetett tanárok bérének elrendezése, amikor hatalmas megélhetési válság kezd kibontakozni Magyarországon.

Évtizedek óta nem látott mértékű drágulás van a boltokban, brutális energia áremeléseket vezetett be a kormány, tömegesen mennek csődbe a vállalkozások, veszélybe kerülnek a közszolgáltatások.

Érthetetlen hogy a Önök inkább annak a Matolcsy Györgynek akarják megemelni a fizetését, akik tevékenyen részt vett a forint tönkretételében, aki nem akadályozta meg a brutális drágulást, és aki a devizahitel károsultak megillető pénzt előbb alapítványokba szervezte ki, majd abból családi és baráti köre gazdagodott szédületes tempóban. Szégyelljék magukat!

Végül de nem utolsósorban, múlt héten a miniszterelnök itt a parlamentben azt mondta, azért nincs pénz a pedagógusoknak  járó fizetésemelésre, mert minden fillér amit többlet bevételként beszed a költségvetés megy a rezsivédelem céljára.

Ez is hazugság, az önök főnöke megint hazudott. Hiszen az év első kilenc hónapjában csak a beszedett ÁFA összege 1169 milliárd forinttal a haladta meg a tavalyi szintet és kb 1100 milliárd forinttal a haladja meg az idénre tervezett időarányos mértéket.

És ez csak az ÁFA. Ehhez képest az energia cég az MVM vesztesége mindössze 157 és félmilliárd forintot tett ki. Ennyit kellett kifizetni. Hová teszik a többet pénzt? Mert nem a rezsire megy, az biztos!

Mindez azt jelenti, hogy ott van az a 350 milliárd forint a költségvetésben a pedagógusok béremelésére. Adják oda! De van ott pénz az áram és a földgáz ÁFA-kulcsának 5 százalékra a csökkentésére is, és jutna belőle az átlag alatti nyugdíjban részesülő időseknek a fűtési szezonban adandó 10 ezer  forintos rezsiutalvány is. Rezsi stopra van szükség nem fideszes megszorításokra! Közös jövőnkért, Magyarországért!


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is: