Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Az Index információi szerint lemondott Palkovics László technológiai és ipari miniszter. A portál  úgy tudja, hogy a tárcavezető távozásának hátterében az energiaügyi kérdések állnak.

Az index információi szerint a minisztériumban már középvezetői szinten is értesültek a változásról. Palkovics László 2014 óta volt az Orbán-kormány tagja.

Az Index több helyről megerősített információi szerint Palkovics László nem vállalta, hogy a jövőben egy karcsúsított minisztériumot vezessen. A portál úgy tudja, hogy a kormányfő a technológiai és ipari minisztériumot karcsúsítaná, a közlekedés átkerülhet Lázár János irányítása alá.

Az Index szerint az új energetikai tárcát Lantos Csaba vezetheti. Az 1962-es születésű közgazdász, 2000 augusztusától 2007-ig az OTP Bank vezérigazgató-helyetteseként dolgozott. 1990 és 2002 között tagja volt a Budapesti Értéktőzsde tőzsdetanácsának. A Széll Kálmán Alapítvány kuratóriumának tagja, volt elnöke. 2009-től a MET Holding AG elnöke, 2010-től a Richter Gedeon Nyrt. igazgatósági tagja. A Lantos Vagyonkezelő irányítója, 2021 óta a Szegedi Tudományegyetemért Alapítvány kuratóriumi tagja.

 

Palkovics László  2014-től az Emberi Erőforrások Minisztériuma felsőoktatásért felelős államtitkára. 2016. február 6-tól átvette Czunyiné Bertalan Judittól a közoktatási feladatokat is, így az EMMI oktatásért felelős államtitkára lett.

2016. december 1-jétől a vezető nélküli, valamint az elektromos hajtású járművek fejlesztésében és gyártásában való magyar részvétel koordinálásáért, továbbá az ELI Science Park projekt oktatási, kutatási és gazdaságfejlesztési koncepciójának kialakításáért felelős kormánybiztos.

A negyedik Orbán-kormányban az újonnan létrejött Innovációs és Technológiai Minisztériumot vezető miniszter. A Nemzeti Versenyképességi Tanács tagja. A 2020-as Befolyás-barométer szerint ő Magyarország 23. legbefolyásosabb személye.

 


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is: