Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

„Ez becsületbeli ügy, nekem tiszta a lelkiismeretem” nyilatkozta Kárász Róbert a Mandinernek, miután Baranyi Krisztina lehazugozta az ATV műsorvezetőjét. A csatorna sem állt ki mellette, így többet oda a lábát nem teszi be az újságíró. A műsorvezető ragaszkodik az igazához: szerinte Baranyi Krisztina igenis tudott a botrányos műsor előtt arról, ki fogja kérdezni. A következő két hétben már nem megy be az ATV-be, előre tekint.

Tovább bonyolódik a ferencvárosi polgármester és a Pesti Srácok újságírója ATV-s összetűzésének ügye.

Az elmúlt héten több vita lezajlott, vélemény elhangzott a példátlan esettel kapcsolatban, ennek során felmerült az is, vajon Baranyi tényleg a stúdióban szembesült-e azzal, hogy Szalai áll majd vele szemben. A kerületvezető ugyebár állította, hogy igen.

Korábban beszámoltunk róla, az ATV műsorvezetője, Kárász Róbert azonban cáfolta Baranyi Krisztinát. A csatorna részéről a műsorban kérdező Kárász egy hozzászólásban megemlítette: a ferencvárosi polgármester az ominózus adás előtt találkozott a PestiSrácok.hu újságírójával.

A 24.hu felhívta Baranyi Krisztinát, hogy reagáljon erre. A polgármester azt mondta: Kárász Róbert hazudik, az „ATV műsorvezetője pontosan úgy csúsztat és torzít, mint a szennymédia propagandistái.” Az ATV pedig a portál kérdésére úgy válaszolt: „Kárász Róbert az ATV engedélye nélkül kommentált a Facebookon, és mivel a leírtak nem tükrözték a valóságot, a csatorna arra kérte, hogy törölje a megjegyzését.”

Mindezek után megkereste a Mandiner az ATV-nél egyébként már a felmondási idejét töltő Kárászt. „Az én lelkiismeretem ezer százalékosan tiszta! A mai napig ott cseng a fülemben, ahogy Baranyi utólag szóvá teszi a futólagos találkozást és felismerést a Pesti Srácok kérdezőjével! Sajnos gellert kapott ez az ügy. Az egész már nem arról szól, hogy a polgármester miért nem válaszolt az ominózus műsorban, illetve hogy ki újságíró vagy ki propagandista” – fogalmazott elöljáróban.

Elismerte, nem kért engedélyt a csatornától arra, hogy reagáljon Fürjes Balázs államtitkár posztja alatt az ott folyó vitára, de számtalanszor hozzászólást írt már a közösségi médiában, nem gondolta, hogy ez szükséges. Ráadásul most egy kommentháború tisztázása végett írta oda az „aznap reggeli pillanatot”.

„Aztán a mai nap folyamán az ATV részéről jelezték, hogy a komment miatt keressem meg, hívjam fel Baranyit, tisztázzam vele a helyzetet. Felhívtam! Hosszan beszéltünk, higgadtan. Ő tartotta magát ahhoz, hogy nem úgy emlékszik, ahogy én, vagyis nem értettünk egyet.

De a telefonbeszélgetés során nem mondott semmilyen dehonesztálót vagy sértőt, durvát, pláne nem olyan szitkokat, amiket fél órával később nyilvánosan a fejemre szórt – magyarázta Kárász. – Sőt, most már egyenesen hazugnak állít be. Mindezt tetézi, hogy ezzel párhuzamosan adta ki azt a bizonyos közleményt az ATV arról, hogy lényegében nem tudják megerősíteni a kommentem tartalmát.”

Kárász Róbert mindezek után aláhúzta: Ez számomra immár becsületbeli ügy. Ezért jeleztem a csatorna vezetésének, hogy a maradék két hetet már nem viszem végig,
többet ott nem vezetek műsort.

A bizalom megbicsaklott, én azonban tartom magam az igazamhoz. Hat és fél évet dolgoztam az ATV-nél, sok ellenzéki politikussal beszéltem, furcsa, hogy pont most akarnak meghazudtolni. Ezt nem hagyhatom annyiban.”

Kitért arra is, azt tartja különösen problémásnak, hogy egy polgármester így viselkedik. „Az ember szemébe mézes-mázas, majd a következő pillanatban hátba szúrja!” Kárász mindenesetre hangsúlyozza: ezt a fejezetet lezártnak tekinti, most a jövőre kíván koncentrálni, előre tekint.

 


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is: