Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

A csalók mostanában a bankok mellett már a boltláncok nevével is visszaélnek, és rendszeresen hirdetnek hamis nyereményjátékokat – a napokban a magyar Penny is erre figyelmeztette a vásárlóit.

Közleményben emelte ki az üzletlánc, hogy a Facebookon fut egy álnyereményjáték, méghozzá egy hamis profil alatt, a Penny nevével, azonban semmi közük nincs hozzá. A boltlánc szerint adathalász oldalról lehet szó, amely jogtalanul használja a Penny logóját, és a cég nevében nyereményekről értesítik a felhasználókat. Hozzátették: a Penny nem vállal felelősséget a felmerült károkért.

A hamis oldalra vezető link szombaton már nem működött, viszont a Penny a mostani eset miatt újra felhívta a figyelmet arra, hogyan lehet kikerülni a csalókat. Fontos, hogy keresni kell az oldalaknál a kék pipát, mivel ez jelzi azt, hogy a Facebook és az Instagram által hitelesített, ellenőrzött profilról van szó.

Ha valaki gyanús oldallal vagy átveréssel találkozik, akkor jelentse azt a Facebook vagy az Instagram felé, ezzel megakadályozhatja, hogy másokat is becsapjanak a csalók.
Ha egy oldaltól olyan személyes megkeresést kap valaki, amire nem számított, semmiképp ne válaszoljon, reagáljon rá, amíg nem ellenőrizte a forrás hitelességét.

A boltláncok nem kérik a vásárlók bankkártya-adatait a közösségi média felületeken keresztül, különösen nem adománygyűjtés vagy promóciós aktivitás céljából.
Ha sms-ben vagy telefonon kér valaki személyes adatokat úgy, hogy korábban nem vettek részt egyetlen boltláncos nyereményjátékban sem, akkor az valószínűleg átverésről van szó. Ebben az esetben senki ne adjon meg semmilyen adatot.

Gyanakvásra ad okot, ha magyartalan, helytelenül írott szöveggel érkezik egy megkeresés. Jó eséllyel ez is átverés.  Mindig érdemes megnézni, hogy valóban egy hivatalos, valós, szabályos nyereményjátékról jött-e az értesítés, illetve a játék rendelkezik-e hivatalos részvételi- és játékszabályzattal!


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is: