Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Két ember meghalt Lengyelországban, miután két eltévedt rakéta landolt az ukrán határ közelében. Ezekben a percekben erősítették meg, hogy a rakéták a NATO-államban landoltak, az ukrán városokat a mai napon rakétázták ismét az oroszok, több mint 100 rakétát lőttek ki.

 

Az M1 csatornán már tényként írja, hogy Lengyelországot is találat érte. Ezekben a percekben ül össze a lengyel nemzetvédelmi bizottság. A rakéták Lengyelországban gabonasilót talált el. Kettő ember meghalt.

Mateusz Morawiecki lengyel miniszterelnök „sürgősséggel” összehívta a Minisztertanács nemzetbiztonsági és védelmi ügyekkel foglalkozó bizottságát – erősítette meg Piotr Müller kormányszóvivő, a helyi híroldalak szerint a robbanások miatt.

A rakéták Przewodów városában hullottak le, a rendőrség, az ügyészség és a hadsereg már a helyszínen van.

Joe Biden, miután vésztanácskozást tartott a G7 országok (és a NATO) vezetőivel, bejelentette, hogy az előzetes jelentések szerint „valószínűtlen” hogy a kedden egy ukrán határtól tíz kilométerre lévő falu traktorjába csapódott és két ember halálát okozó rakétát Oroszország területéről lőtték ki.

Az incidens az ukrajnai háború eddigi talán legveszélyesebb pillanata, hiszen felmerül a súlyos nemzetközi eszkaláció esélye, ha a NATO úgy értékelné a helyzetet, hogy a támadást Oroszország hajtotta végre, szándékosan. Ennek azonban egyre csökken az esélye, hiszen minden jel szerint baleset történt, és még az sem egyértelmű, hogy melyik fél a közvetlen felelős érte.

Biden a kérdésre, miszerint nem elhamarkodott-e kijelenteni, hogy az oroszok lőtték ki a Lengyelországba jutott rakétát, pontosan ezt felelte: „Vannak előzetes információk, amelyek ellentmondanak ennek. Nem akarom ezt kijelenteni, amíg teljes mértékben ki nem vizsgáljuk. A trajektória alapján valószínűtlen, hogy Oroszországból lőtték ki, de majd meglátjuk.”

Az amerikai elnök telefonon beszélt Andrzej Duda lengyel elnökkel, és kifejezte részvétét az áldozatok miatt, illetve kijelentette, hogy az Egyesült Államok megingathatatlan a NATO-szövetséges Lengyelország védelme iránt. Segíteni fogják a lengyel vizsgálatot.


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is: