Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

„Ha a város dolgai rendben mennek, akkor mi a gond?” – így reagált Fót fideszes polgármestere az ATV híradó kérdésére, hogy etikusnak tartja -e az energiakrízis közepette a jutalmát.

Vass Györgynek 6 millió forintnyi juttatást szavazott meg az önkormányzat pénzügyi bizottsága. Közben a város várhatóan 7-szer többet költ majd gázra és villanyra, mint tavaly. Lenne ötletük a fótiaknak arra, hogy mire kellene több pénzt fordítania a városvezetésnek. Zebra, körforgalom, utak, vízelvezetés, röntgen – ezeket mondták a járókelők Híradónak.

Úgy tűnik, a település első embere elégedett a saját teljesítményével. Az önkormányzat pénzügyi bizottsága 6 havi jutalmat szavazott meg neki. Amennyiben a kormánypárti többségű képviselőtestület is igent mond, akkor 6 millió forint üti a polgármester markát. A kormánypárti polgármester szerint semmi kifogásolható nincs a jutalmában.

„Ha a városnak a dolgai rendbe mennek, akkor mi a gond? És még egy dolog, nem én veszek fel egyedül jutalmat, hanem a hivatal dolgozói és az intézmények dolgozói is” – mondta Vass György.

Vargha Nóra önkormányzati képviselő volt az egyetlen, aki nemmel szavazott az előterjesztésre, ami szerinte méltatlan. Mint mondta: amikor épp azon gondolkodnak, hogy esetleg a könyvtár csökkentett nyitvatartással működjön, vagy akár bezárjon, nem gondolja, hogy „itt bárki bármilyen jogcímen jutalomért állhatna sorba”.

Az energiakrízis Fótot is sújtja. Az eddigi 100 millió forintos áram és gáz költségek akár 700 millió forintra is nőhetnek, vagyis energiatakarékossági intézkedésekre mindenképp szükség lehet.

Híradó kérdésére, miszerint az energiaválság közepette nem méltatlan-e, hogy ekkora jutalmat fog felvenni, Vass György úgy reagált: „tessék mondani, én vagyok az egyetlen polgármester, aki az idén jutalmat vett föl? Úgy gondolják?”

Győr fideszes polgármestere sem szerénykedett, amikor jutalomról volt szó. Dézsi Csaba Andrásnak 5,2 millió forintot szavazott meg a képviselőtestület. A polgármester nem vette fel a pénzt, mert egy jogi állásfoglalásra vár, de abban biztos, hogy jár neki a jutalom.


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is: