Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

A fideszes szavazók fele szerint Orbán Viktor meg sem szavazta a szankciókat, mi közben a tény az, hogy Orbán Viktor nagyon is megszavazta azt. Látható, hogy jelentős hatást gyakorol a kormánypárti szavazókra a kormány szankcióellenes kampánya. 

Orbán Viktorék már sport űznek abból, hogy mekkora baromságot képesek elhitetni a saját szavazóikkal. Így ismét remekül működik a kormány szankcióellenes kampánya, derült ki a Political Capital friss, reprezentatív kutatásából. A felmérés során az orosz-ukrán háborúval kapcsolatos társadalmi véleményeket vizsgálták.

A magyarok többsége szerint az Oroszország elleni szankciók az európaiakat jobban sújtják, mint az oroszokat, a földgáz világpiaci árának emelkedésért pedig többen teszik felelőssé a gázra nem is létező szankciókat, mint azt a tényt, hogy Oroszország szándékosan csökkentette az Európába irányuló gázszállítást.

(Ezen persze most jót mosolyoghatnánk, ha ez egy Örkény novella volna, de nem az, hanem a magyar emberek valóság érzékelése. Konkrétan a Fidesz-propaganda ott tart, hogy egy nem létező dolgot tartanak felelősnek a magyarok és nem a balfék Orbánékat. Elképesztő)

A kormányzati kampány sikerességét mutatja az is, hogy az összes megkérdezett 36 százaléka, a fideszes szavazóknak pedig a fele tartja igaznak azt a hamis állítást, hogy „a magyar kormány nem szavazta meg a szankciókat”, miközben ha nem szavazta volna meg Orbán ezeket életbe sem léphettek volna.

Azt viszont csak a válaszadók egyharmada tartja igaznak, hogy az élelmiszerárak emelkedését is elsősorban a szankciók okozzák. A megkérdezettek 59 százaléka szerint a szankciók inkább az európaiakat sújtják, mint az oroszokat, 22 százalék gondolja úgy, hogy az oroszok érzik meg jobban a korlátozások hatását, míg 16% szerint a két fél egyformán, áll a kutatásban.


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is: