Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Szerda este obstrukcióba kezdett az ellenzék a parlamentben, magyarul nem hagyják a vitát lezárni, hogy így tiltakozzanak az új egészségügyi törvény ellen – az obstruálás egész éjszaka tartani fog.

A Demokratikus Koalíció, a Momentum, a Jobbik, az MSZP, a Párbeszéd és az LMP is részt vesz abban az akcióban, amelynek az a célja, hogy minél tovább elhúzzák el egészségügyi törvény átalakításáról szóló parlamenti vitát.

Az ellenzéki pártok az obstrukcióval tiltakoznak a javaslat ellen, álláspontjuk szerint ugyanis ha a módosítás átmegy a parlamenten, akkor még több háziorvosi rendelő és orvosi ügyelet szűnik meg.

A DK azzal indokolta a részvételt, hogy „az Orbán-kormány tovább rombolja az egészségügyet, és ezzel háziorvosi rendelők és orvosi ügyeletek szűnjenek meg”.

Kunhalmi Ágnes, az MSZP képviselője beszédében azt mondta, hogy a törvényjavaslattal kevesebb lesz a körzet és így távolabbra kerül az alapellátás a betegektől. Az ügyeleti rendszer átalakításával, akár negyedére is csökkenhet azon helyek száma, ahol ügyeleti ellátást nyújtanak. Ez várhatóan újabb orvoselvándorláshoz, pályaelhagyáshoz vezethet – figyelmeztetett Kunhalmi.

A párbeszédes Jámbor András szerint a törvény előkészíti a helyi szakrendelők elvételét, az úgynevezett elfekvőket pedig úgy tolják át az egészségügyből a szociális ellátóknak, hogy nem tudjuk milyen források járulnak ehhez, és mennyi plusz pénzt kell majd fizetni a hozzátartozóknak.

A Momentum képviselője, Sebők Éva felszólalásában kijelentette: „A magyar emberek súlyos pénzeket fizetnek hónapról hónapra azért, hogy ha szükségük van rá, megfelelő ellátást kapjanak.

Tény, hogy az egészségügyi ellátórendszer romjait fenntartani egyre drágább, ez azonban nem lenne így, ha nem érintené ezt a szektort is a kormány hibás gazdaságpolitikája következtében mindent érintő fellépő Fidesz-felár”. Közleményükben emlékeztettek, hogy a módosítással kapcsolatban a Magyar Orvosi Kamara és a Magyar Orvosok Szakszervezete is kritikával élt.


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is: