Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

A történelmi perspektíva sokkal adekvátabb most az MSZP-nél, mint az aktuálpolitikai elemzés, lehet tovább fanyalogni, de ha csak azt nézzük, hogy milyen csapattal, milyen új elnökséggel állt fel az MSZP, megfontolnám, hogy a szocialista pártra szavazzak – mondta az ügyvédként dolgozó Schiffer András a Spirit FM-en.

Önmagában ez az elnökség minden szempontból hiteles, őszinte, baloldali elkötelezettségű figurák vannak benne, mint Varga László, Camara-Bereczki Ferenc vagy Andor László volt EU-biztos elnökségi tag, aki komoly felkészültségű, nagy koponya, megspékelve olyan jó képességű önkormányzati vezetőkkel, mint Nemény András vagy az a Tüttő Kata, aki Budapest vezetéséből egyedül tudja, hogy mi zajlik a fővárosban – fogalmazta meg véleményét Schiffer András a műsorban.

„A felhozatal előtt le a kalappal, hozzáteszem, bár a többi ellenzéki pártnak lenne ilyen színvonalú vezetése.”

 

Az ügyvéd felhívta a figyelmet arra is, hogy szigorúan, helyi, önkormányzati szinten sikeres vezetőt csak az MSZP tud felmutatni vagy olyanok, akik onnan eljöttek. Ide sorolta Botka Lászlót, Tóth Józsefet, Őrsi Gergelyt, Nemény Andrást.

„Botrányaikról nem hallani, sokkal inkább arról, hogy milyen harmonikusan tudnak dolgozni akár a másik oldalon lévő pártokkal, de ha kell, a kormánnyal is kooperálni. Ez azt mutatja, hogy az ellenzéken beül az MSZP-nek a helyi beágyazottsága, még mindig erősebb, mint a DK-é. Bejáratott karrierutak vannak.”

Schiffer András úgy fogalmazott, nem arról van szó, hogy egy szédelgőt fölírunk a papírra, holnaptól ő lesz a polgármester és azt sem tudja, milyen törvények vonatkoznak rá, „hanem még ebben a megvert, nyomorúságos állapotában az MSZP ki tud állítani helyben olyan figurákat választáson, akik teljesíteni tudtak.”

A magyar politika elmúlt 30 évének üzenete, hogy a Magyar Szocialista Párt a ’90-es választási vereség után rálépett arra az útra, hogy felvállalja a nomenklatúra burzsoázia politikai képviseletét – utalt vissza a korábbi évekre.

„Az a bravúr, amit Horn Gyula és Szekeres Imre megcsinált ’90 és ’94 között, az azon a pályán mozgott, hogy a semmiből fölhoztak egy abszolút többséget birtokló pártot.”


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is: