Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Egy év után is újabb részletek láttak napvilágot Fideszék gigabotránya kapcsán, Völner-ügy egyik érintettje 100 milliós vagyont akart elrejteni, hiába. 

Az ügyészségi vádirat szerint a Völner-ügy egyik főszereplője, a végrehajtói kar elnöke telefonon kérte feleségét, rajta keresztül pedig az apját, hogy csaknem 110 millió forintnyi luxusórát és ékszert helyezzenek el egy széfben, hogy azokat ne tudják lefoglalni a hatóságok. A 24.hu információi szerint erre rájött az ügyészség, ezért Schadl György után most a feleségét és az apját is a vádlottak padjára ültetik pénzmosás miatt.

A vádirat szerint Schadl felesége és apja is tudta, hogy az órák és ékszerek büntetendő cselekményből származnak, mégis eleget tett a kérésnek: egy bankfiókban széfet béreltek, és oda elhelyezték a csaknem 110 millió forint értékű ékszert és luxusórát- derült fény a Fidesz giga botrányának legújabb részleteire.

A trezort Schadl apja nevére bérelték ki, de Schadl feleségének is volt hozzáférése. A vád szerint erre azért volt szükség, hogy az órákat és az ékszereket ne lehessen a végrehajtói kar elnökéhez kötni, és meghiúsítsák azok lefoglalását.

A történtekre azonban rájött az ügyészség is, emiatt Schadl György felesége és édesapja ellen is vádat emelt. Mindkettőjüket különösen nagy értékre elkövetett pénzmosással vádolják.

A Fidesz giga botrányában egy hónappal ezelőtt nyújtotta be a vádiratot a Fővárosi Törvényszéken az ügyészség Schadl György és 21 társa ellen korrupciós és vagyon elleni bűncselekmények, valamint pénzmosás miatt.

Ennek lényege az, hogy a végrehajtói kar elnöke 2018 májusát megelőzően korrupciós kapcsolatot alakított ki Völner Pál igazságügyi államtitkárral. Ennek keretében Schadl jogtalan előnyként 2021 júliusáig összesen legalább 83 millió forintot adott át számára azért, hogy érdekeinek megfelelően befolyásolja a döntéseket.

Az ügyészség szerint Schadl hét esetben elérte, hogy társai önálló bírósági végrehajtói kinevezést kapjanak, cserébe a végrehajtói irodájuk működéséből osztalékot kapott, amivel 924 milliós illegális jövedelemre tett szert.


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is: