Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Az MSZP delegációja – köztük Kunhalmi Ágnes és Komjáthi Imre, az MSZP két társelnöke, Hiller István választmányi elnök, Gurmai Zita frakcióvezető-helyettes, az Európai Szocialisták Pártja (PES) Nőszervezetének elnöke, valamint Harangozó Gábor alelnök – Madridban van a világ szocialista és szociáldemokrata pártjai, a Szocialista Internacionálé kongresszusán, amelynek egyetlen teljes jogú magyar tagja az MSZP.

A kongresszuson péntek este megválasztották az új elnököt, Pedro Sánchezt, Spanyolország miniszterelnökét. Pedro Sánchez George Papandreout, Görögország korábbi miniszterelnökét váltja ezen a tisztségen.

Az elnökválasztáson túl Madridban többek között Iratxe García Pérezzel, az európai Szocialisták és Demokraták Progresszív Szövetségének (S&D) frakcióvezetőjével tárgyaltak a magyar szocialisták, sok más mellett arról is, hogy a Magyarországnak járó források ügyében segítsen az S&D frakcióvezetője a közös álláspont kialakításában.

Ennek lényege, hogy a magyar emberek kapják meg a támogatást, mert ebben a megélhetési válságban a magyar családoknak óriási szüksége van rá. Ezzel egyidejűleg alakítsanak ki olyan menetrendet, amely teljesítésével rákényszerítik Orbán Viktort a jogállami normák betartására és a korrupciómentességre.

Egybehangzó a szocialista, szociáldemokrata álláspont arról, hogy a válságokat több szociális juttatással és állami segítséggel kell kezelni, mert a neoliberális gazdaságpolitika és az annak következtében kialakult egyenlőtlenségek fokozódnak, ennek árát pedig mindig az emberek fizetik meg.

„A munkavállalók védelmét, a lakhatás biztonságát, a családok és a fiatalok jövőjének biztosítását, valamint a klíma- és környezetvédelemi problémákat közösen kell megoldanunk. Az emberi jogokért, a szociális biztonságért és a demokráciáért újra meg újra meg kell harcolnunk!” – fogalmazott Kunhalmi Ágnes, az MSZP társelnöke.
A kongresszus egy fontos eredménye volt az is, hogy első alkalommal választottak nőt a Szocialista Internacionálé főtitkárának a ghánai Benedicta Lasi személyében.


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is: