Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Csütörtök esti összesítés szerint legalább 65 iskolából legalább 634 pedagógus csatlakozott a Tanárok a Tanárokért csoport által meghirdetett munkabeszüntetéshez. Az akcióval nyolc kollégájuk szerdai kirúgása ellen tiltakoztak. A Vörösmarty gimnáziumnál, ahol az egyik kirúgott tanár dolgozott, leszalagozták a bejáratot napközben.- írja a 444

A tanárok mellett számos helyen a diákok is tiltakoztak, a Fazekasnál tüntetéssel is, sok más helyen ülősztrájkkal. A teljesség igénye nélkül, az Eötvös és a Szilágyi Erzsébet Gimnázium mellett ülősztrájkot tartottak a diákok a Marcibányi téri Kodály Gimnáziumban, az Újpesti Bródy Imre Gimnáziumban, a II. kerületben a Gyermekek Háza Gimnáziumban és a Móricz Zsigmond Gimnáziumban.

Az Újpesti Babits Mihály Gimnáziumnál tanárok, diákok és szülők álltak élőláncba, hogy kifejezzék szolidaritásukat a kirúgott pedagógusok mellett, majd a diákok itt is ülősztrájkba kezdtek.

Az ócsai Bolyai János Gimnáziumban feketébe öltözve jelezték szolidaritásukat a kirúgott kollégákkal a pedagógusok, azt írva: „Gyalázatos, szégyenteljes és aljas az, amit a jogaikért harcoló tanárokkal tesznek a hatalom birtokosai és kihasználói!”

Több iskola szolidaritási nyilatkozatot adott ki, a Répcelaki Móra Ferenc Általános Iskola sztrájkbizottsága például azt írta, vidéki kisvárosi iskolaként kiállásukkal szeretnék jelezni a többi kistelepülés intézményeinek, hogy nincsenek egyedül:

„Részt vettünk eddig minden országosan meghirdetett sztrájkban, februárban polgári engedetlenségben is. Kilátástalannak érezzük a helyzetet, csak egy megoldás lehetséges, ha országosan összefogunk és együtt küzdünk az oktatás jövőjéért.”

A soproni Berzsenyi Dániel Evangélikus Gimnázium tantestületének többsége, 43 tanár is közleményt adott ki. Mint írták, egy olyan rendszer ellen tiltakoznak, „amely az oktatás-nevelés ügyét a végletekig leegyszerűsítve, minden humánumtól megfosztott szervezési kérdésként kezeli”. A polgári engedetlenségben részt vállaló kollégáik kirúgásának indoklását álságosnak tartják, és meggyőződésük, hogy „a gondolkodó fiatalok nem alattvalógyárakban készülnek”.


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is: