Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

A napokban kialakult válságos helyzetre való tekintettel a magyar kormány kivezeti a 480 forintos ársapkát a magyar kutakról – jelentette be kedd este Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter és Hernádi Zsolt, a Mol elnök-vezérigazgatója. A döntés december 6-án 23 órakor lépett életbe, a MOL kutakon a benzin 641 forint lesz ettől az időponttól.

Teljesen összeomlott keddre az Orbáni-politika. Az elmúlt napokban egyre nagyobb méreteket öltött az üzemanyaghiány a magyar kutakon, a töltőállomások közelében kígyózó sorok voltak láthatók országszerte. A Mol korábban arról tájékoztatott, látja a pánikvásárlás hatásait, de leszögezte, az ársapka miatt nem tud több üzemanyagot behozni külföldről.

A Magyar Ásványolaj Szövetség már november végén jelezte, hogy komoly ellátási problémák léptek fel az országban. „A kormányzatnak el kell döntenie, hogy árat szabályozunk vagy üzemanyaggal látjuk el a piacot. Én azt gondolom, hogy a korlátozások ma már nagyobb kárt okoznak, mint amit az árnövekedés okozott a múltban” – fogalmazott akkor Grád Ottó, a MÁSZ főtitkára.

A Miniszterelnökség pár napja elismerte, a tervezettnél korábban kivezethetik az árstopot,  a 95-ös oktánszámú motorbenzin és a dízelgázolaj lehetséges legfelső árát literenként 480 forintban határozta meg. Az intézkedés első körben három hónapra szólt, de többször is meghosszabbították, azonban egyik napról a másikara összeomlott az Orbáni árpolitika

A magyar kormány a kialakult helyzetre reagálva kedd estére sajtótájékoztatót hívott össze. Ezen Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter bejelentette, az állam a pánikvásárlás megszüntetése és a folyamatos üzemanyag-ellátás érdekében a mol javasaltára eltörli a benzinárstopot a magyar benzinkutakon.

„Utoljára a 70-es, 80-as években láttunk kígyózó sorokat  magyar kutakon. Káosz alakult ki, töltőállomásaink negyedében volt leürülés az elmúlt napokban, semmilyen üzemanyag nem volt kapható ezeken a pontokon. Elképesztő problémák alakultak ki, ilyen még nem volt a Mol történetében.

A helyzet kritikussá vált, elmentünk a határig, a Mol eddig bírta. Az ellátás biztosítása érdekében jeleztük a kormánynak, hogy ez így nem mehet tovább. Ennél többre ilyen körülmények mellett nem vagyunk képesek” – hangsúlyozta Hernádi Zsolt, a Mol elnök-vezérigazgatója, aki jelezte, az import visszahozása jelenti az egyetlen megoldást, ami az árstop mellett lehetetlennek bizonyult.

 

„A február 5-én életbe lépő szankciók újabb válsághelyzetet teremtetnek, utána 10 százaléknyi dízel fog hiányozni az európai piacokról. Újra kell tölteni a készleteinket, hogy ha újabb probléma jelentkezik, legyen időnk reagálni a helyzetre. Ma kell lépni ahhoz, hogy jövő év elején feltöltött készletekkel rendelkezzen Magyarország. Nem jó, ha a drága valami, annál csak az rosszabb, ha valamiből hiány van. Most nagy lépést teszünk afelé, hogy megszűnjön az üzemanyagkáosz hazánkban” – fűzte hozzá Hernádi Zsolt.

1-1,5 hónapig eltart majd, amíg normalizálódik a helyzet a kutakon, jelezte Hernádi Zsolt. Az árstop eltűnését előirányzó intézkedés 2022. december 6-án 23:00-kor lép életbe. 641 forintba kerül majd a normál benzin literje, mondta Hernádi Zsolt újságírói kérdésre válaszolva.


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is: