Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Szombaton mag a kormányzat jelentette be, hogy kormányülést tartanak, azóta néma csend. A kormány titkolja, mi történt a szombati kormányülésen- állítja az MSZP. Az ellenzéki párt most azt kérik, számoljanak be róla

Kunhalmi Ágnes, az MSZP társelnöke vasárnap a Belügyminisztérium elől közvetített online sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy Maruzsa Zoltán, a Belügyminisztérium köznevelési államtitkára és Horváth Péter, a Nemzeti Pedagógus Kar elnöke részt vett a szombati kormányülésen.

Mivel titkolja a kormány, hogy mi történt a szombati kormányülésen, ezért az MSZP felszólítja Maruzsa Zoltánt és Horváth Pétert, hogy álljon ma a nyilvánosság elé, és mondja el, mit mondtak a miniszterelnöknek – hangoztatta Kunhalmi Ágnes.

Elmondta, az ellenzéki párt arra kíváncsi, mi a véleménye a miniszterelnöknek az oktatási tüntetésekről, mi a véleménye az „áldatlan állapotokról”. Horváth Péter beszámolt-e a kormányfőnek és a kormánytagoknak arról, hogy „mit okoz a retorzió, a durva beavatkozás és terror”, a kirúgási hullám egy-egy közösségnek, iskolának – tette hozzá.

Kunhalmi Ágnes arra is kíváncsi, az államtitkár és a pedagógus kar elnöke tájékoztatták-e a miniszterelnököt, hogy a tüntetések egyik mozgatórugója a bér- és szakmai kérdéseken túl az, hogy a kormány megszegte a pedagógusoknak tett ígéretét, miszerint a vetítési alapot a mindenkori minimálbérhez kötik.

Ha betartotta volna a miniszterelnök az önként vállalt ígéretét a pedagógusoknak, akkor már 80 százalékos pedagógusbéremelésnél tartanánk – közölte Kunhalmi Ágnes.

Az MSZP-s politikusa kitért arra, hogy ha a kormány Brüsszeltől várja a pedagógusok béremeléséhez a forrást, ezzel fontos szuverenitási kérdést is érint, hiszen az oktatás az unióban nemzeti hatáskör.

Felszólította a kormányt: álljon a diákok elé, akikre nem hat „a terror és a megfélemlítés”. Felnőtt egy új generáció, amely tisztában van azzal, hogy milyen országban él, és tisztában van a tanárok problémáival. A mai fiatalok tudják, hogy a tudásalapú gazdaság hiánya egy leszakadó és elszegényedő ország képét mutatja majd – mondta Kunhalmi Ágnes.


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is: