Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

A 444 szúrta ki, hogy Tompos Márton, a Momentum képviselője felolvasta az MTV-ben a kirúgott tanárok nevét- bár a műsorvezető ezt nem szerette volna, de Tompos elegánsan kezelte

Az M1 „Politico: Orbán győzelme a megállapodás!” címmel tette ki oldalára a Tompos Mártonnal készült interjút, amelyben, ahogy a cím is mutatja, arról kérdezték a Momentum képviselőjét, hogy pártja is győzelemként értékeli-e, hogy úgy néz ki, Magyarország megkapja a helyreállítási alapból járó forrásokat.

Tompos, aki kockás ingben és „Tanár nélkül nincs jövő” feliratú pólóban ült be a stúdióba, elég hamar eljutott a megállapodás kérdésétől az oktatás helyzetéig.

Azzal kezdte, hogy érdemes megjegyezni, hogy egyrészt Magyarországnak még teljesítenie kell egy sor mérföldkőnek számító intézkedést, hogy tényleg megkapja a helyreállítási alap pénzeit. Másrészt pedig a kohéziós alapokból még mindig rengeteg pénzt befagyasztva tart az EU. Hogy mennyit? 2600 milliárd forintot, vagyis minden magyar állampolgárra leosztva 260 ezer forintot, többet, mint egy kezdő tanár fizetése.

Innen pedig már lényegében percekig csak a tanárok tiltakozásáról és az őket ért retorziókról volt szó, bár a műsorvezető igyekezett bedobni a kormány által is sokszor hangoztatott érvet, hogy a tanárok fizetését is az uniós forrásokból emelné a kormány. Tompos erre válaszolva egy ponton pedig elkezdte felolvasni a 13 kirúgott tanár nevét. Ez a videóban 3.32 után hallható.

A műsorvezető, amint felfogja, mi következik, igyekszik közbevágni, de Tompos egy kézmozdulattal jelzi, hogy ő ezt most be fogja fejezni. Utána arról kap kérdést, hogy ha a Momentumnak olyan fontos a tanárok helyzete, a párt EP-képviselője, Cseh Katalin miért szavazta meg a magyar kormányt elítélő határozatot, ami hozzájárult a források zárolásához és ahhoz, hogy eddig elhúzódott a megállapodás.

Amire Tompos szépen higgadtan elmagyarázza, hogy az EU-ban nem arról szavaztak és hát összekeverik a szezont a fazonnal.


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is: