Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

A Hír TV leközölt egy felvételt, amiről azt állította, hogy az hallatszik rajta, hogy Tordai Bence Párbeszédes politikussal egyeztet a Tanítanék mozgalom egyik tagja.

Ám a felvételből csúnya bebukás lett, ugyanis kiderült, hogy a Hír TV egyik riporter kollégája Tordai beszélgető partnere, akinek nyilván semmi köze nincs a Tansítanékhoz. A felvétel hamisításról Tordai számolt be Facbookon, íme:

A tanárokat akarta lejáratni és engem próbált kellemetlen helyzetbe hozni a fideszes propagandatévé, de aki másnak vermet ás, maga esik bele: kiderítettük a HírTV-ről, hogy ők rendezték az egész, nemtelen színjátékot. Titkosügynöknek hitték magukat, de egyszerűen pancserek, akiknek csak magukat sikerült lejáratni.

Múlt héten egy önmagát tanárnak, civil aktivistának kiadó ember hívott a magánszámomon, hogy aztán a beszélgetést rögzítsék, majd eltorzítva és megvágva leadják a HírTV adásában. Hamar kiderült, hogy a civil szervezet, akikre hivatkozott, nem ismeri a hívó felet, ezért egy kis nyomozásba kezdtünk.

Nyilvános adatbázisok használatával kiderítettük, hogy a telefonszám a Magyar Honvédség alezredesének a nevén van, akinek a lánya, F. Boglárka a HírTV riportereként dolgozik. Sakk-matt.

F. Boglárka és tettestársai akciójának következményei lesznek. Egyrészt vizsgálatot kezdeményezünk az alezredes-apuka főnökénél, a honvédelmi miniszternél, másrészt a MÚOSZ Etikai Bizottságához fordulunk, hogy állást foglaljon F. Boglárka „újságíró” (pontosabban: fideszes propagandista) eljárása kapcsán, harmadrészt pedig eljárást indítunk a NAIH-nál, mivel egy magánbeszélgetés engedély nélküli rögzítése, ártó szándékkal való manipulálása és nyilvánosságra hozása nyilvánvalóan jogellenes.

Ennyit F. Boglárka és a HírTV-s pancserek minibotrányáról. Most nézzük a nagyobb képet!
Azt eddig is láttuk, hogy a Fidesz ahelyett, hogy érdemben kezelné az oktatási rendszer általuk okozott, súlyos problémáit, inkább a tiltakozások szervezőit, a diákokat és tanárokat próbálja megfélemlíteni, hiteltelenné tenni. Eddig sem válogattak az eszközökben:

hazugságok, ferdítések, csúsztatások sora és a gyalázkodás mocska ömlik a fideszes propagandagyár minden csatornáján. A HírTV most szintet lépett: gondolták, ha nincs alapanyag a lejáratókampányhoz, majd ők legyártják a kompromatot. De még sokat kell tanulniuk az orosz nagytestvértől…

Az oktatási rendszer válságát azonban ilyen eszközökkel nem fogja tudni megoldani a NER; a pedagógusok, a diákok, a szülők és mi, ellenzékiek nem hagyjuk magunkat megfélemlíteni, elhallgattatni, és nem hagyjuk azt sem, hogy eltereljék a figyelmünket a lényegről. Ezért is idézzük fel zárásként a pedagógusok október 23-i követeléseit:

1. Érdemi és nyilvános párbeszédet az oktatás megújításáról! Hiteles tájékoztatást a kormány és a közmédia részéről!

2. Szüntessék meg a pedagógusok lejáratását, az oktatási szereplők megfélemlítését! A kirúgott vagy leváltott tanárokat azonnal helyezzék vissza! Megbecsülést a pedagógusoknak!

3. Érdekérvényesítő sztrájkjogot a pedagógusoknak!
4. Felelős, hozzáértő oktatásirányítást! Önálló oktatási minisztériumot!
5. Kisebb terhelést a diákoknak és a pedagógusoknak!
6. Esélyteremtő, minőségi oktatást és nevelést mindenkinek – az óvodától az egyetemig!
7. Versenyképes és értékálló bérezést az oktatásban dolgozóknak!
8. Minőségi, 21. századi környezetet a tanuláshoz és a tanításhoz, neveléshez!
9. Szakmai szabadságot és támogatást az oktatásban! Korszerű nemzeti alaptantervet! Szabad tankönyvválasztást!


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is: