Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Letöltendő börtönbüntetésért küzd az ügyészség a tavaly ősszel felfüggesztett szabadságvesztésre ítélt Ó. Ferenc, volt fideszes országgyűlési képviselő és társa vesztegetési ügyében.

A vádirat lényege szerint az egyik borsodi járási hivatal vezetője és a földhivatali osztály vezetője, egy autópálya-építésben közreműködő cég képviselőjétől 4 millió forint csúszópénzt kértek egy autópálya építkezésben érdekelt cég vezetőjétől a gazdasági társaság által megindított földhivatali eljárás jogellenes befolyásolásáért.

Az ügy egyik érintettje Ó. Ferenc, a Fidesz korábbi országgyűlési képviselője, akit még 2018 decemberében bilincsben vitték el a hivatal parkolójából. A földhivatal osztályvezetőjét pedig egy étteremből állították elő.

A Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség tájékoztatása szerint a Fővárosi  Törvényszék mindkét vádlottat bűnösnek mondta ki társtettesként elkövetett hivatali vesztegetés elfogadása bűntettében, amelyért őket személyenként 2 év, végrehajtásában 5 évi próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztésre, 4 millió forint pénzbüntetésre és 3 évre a kormánytisztviselői foglalkozástól eltiltásra ítélte.

Az ügyészség mindkét vádlott esetében letöltendő szabadságvesztésért, és hosszabb tartamú foglalkozástól eltiltásért, valamint közügyektől eltiltásért fellebbezett. A két terhet és védőik téves jogi minősítés miatt, továbbá a büntetés enyhítése céljából fellebbeztek.

A Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség most azért küzd, hogy Ó. Ferenc és társa is letöltendő szabadságvesztést kapjon, ezért fenntartották az ügyészi fellebbezést, és a védelmi fellebbezés elutasítását kérték.


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is: