Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Három budapesti kerület pártszervezetei után a Fidesz országos választmányi elnöksége az egri alapszervezet feloszlatását is kimondhatja.

 

A 24.hu kérdésére Pajtók Gábor, Heves megye 1. számú választókerületének fideszes országgyűlési képviselője nem cáfolta a városi szervezet megszüntetéséről terjedő híreket.

Ez a párt belügye – válaszolta Pajtók arra a kérdésre, hogy mikor oszlatják fel a pártszervezetet. Pajtók érvelése szerint a Fidesznek vannak belső szabályzatai, és azért nem akar bővebben nyilatkozni az ügyről, mert most is minden „úgy fog történni, ahogy azt ezek a szabályzatok meghatározzák”.

Egerben közismert, hogy az áprilisban parlamenti képviselővé megválasztott Pajtók és a megyeszékhely közgyűlésének fideszes frakcióját vezető Oroján Sándor között rövid idő alatt megromlott a viszony.

Pajtók korábban kormánymegbízottként nyolc éven át vezette a Heves Megyei Kormányhivatalt, majd az országos pártvezetés döntése nyomán lett jelölt az országgyűlési választáson, és vette át a korábbi képviselő, Nyitrai Zsolt pozícióját a választókerület élén, ami azt jelentette, hogy kezdetben nem volt saját csapata a párt helyi szervezetén belül.

Augusztusra már annyira elmélyült a két fideszes politikus konfliktusa, hogy Pajtók a kormányoldalon szokatlan módon nyilvánosan vádolta meg Orojánt azzal, hogy lepaktált az éppen szétszakadóban lévő egri ellenzék egy részével. Az országgyűlési képviselő a Facebook-oldalán közzétett bejegyzésében azt állította, az egri közgyűlés az egyéni ambíciók által túlfűtött politikai csatározások színterévé vált, és lassan a város működését veszélyezteti.

 

Az konfliktus alakulását nyomon követő Egri Ügyek szerint Orojánnak nagy szerepe volt abban, hogy az önkormányzati választás ellenzéki győzelme után a közgyűlésben nem roppant meg a Fidesz.

A lap szerint Oroján Sándor vezetésével egyre komolyabb pozíciókat tudtak elérni, és az ellenzéki frakcióból dezertáló tagokkal összeállva egy idő után egyfajta többséget is biztosítottak maguknak, ezzel jelentős mértékben visszavették a város irányítását. Pajtók azonban nem fogadta el ezt a kétfejűséget a pártban.

Szemtanúk elmondása szerint a személyes ellentét a napokban az Eger központjában, a Dobó téren megtartott adventi gyertyagyújtási ünnepségen is megmutatkozott. A két politikus a színpadon szólalkozott össze, hogy aztán a lehető legtávolabb álljanak egymástól az ünnepség alatt.

Telefonon kereste a 24.hu Oroján Sándort is, de ő sem akart nyilatkozni az ügyben. Egy korábbi telefonbeszélgetés során annyit mondott, hogy a szervezet feloszlatásáról még nem kaptak írásos döntést.

Ahogy a Hír Hugó is megírta nem rég a csepeli Fidesz is feloszlatásra került.  Németh Szilárd rezsibiztos, a XXI. kerületi fideszes választókerületi elnök kezdeményezésére a Kövér László vezette országos választmány elnöksége december elején döntött arról, hogy megszünteti a szervezetet.

Csepelen Németh és korábbi harcostársa, Borbély Lénárd polgármester között romlott meg súlyosan a viszony. Az oszlatás után a rezsibiztos döntheti majd el, kit vesz vissza az újjáalakuló pártszervezetbe. Az elmúlt hetekben oszlatást kezdeményeztek a Fidesz belső problémákkal küzdő XI. kerületi és VII. kerületi szervezetében is.


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is: