Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

A PDSZ szerint Pintér Sándor saját elmondás szerint nem ért az oktatáshoz, ezért a szakszervezet felszólította lemondásra az oktatásért is felelős belügyminisztert.

Rendkívüli kongresszust hívott össze szombatra a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ), és az alábbi levelet fogalmazta meg Pintér Sándor belügyminiszternek azután, hogy pénteken létrejött az úgynevezett „tanárkonzultáció”. Pintér itt több beszámoló szerint is úgy kezdte a mondandóját, hogy „nem ért az oktatáshoz”.

„Tisztelt Miniszter Úr! A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) Rendkívüli Kongresszusa 2022. december 17-ei határozatában felszólítja Önt, hogy mondjon le tisztségéről a közoktatásban való teljes járatlansága és alkalmatlansága miatt.

A PDSZ kezdettől követeli önálló oktatási minisztérium felállítását, amely az oktatás egészét – óvodától a szakképzésen át a felsőoktatásig – magában foglalja. Ezzel együtt azt követeljük, hogy a minisztérium élén hozzáértő oktatási szakember legyen” – kezdték a levelüket.

Ön saját bevallása szerint az oktatáshoz nem ért – a mi véleményünk szerint az oktatásirányításhoz sem. Bizonyítják ezt az Ön által összehívott – hamisan – konzultációnak nevezett eseményen elhangzottak.

A PDSZ szerint ráadásul a 10 százalékos béremelés a sztrájkkövetelésektől messze elmarad, az inflációt sem követi. A béremelés pótlékemeléssel, és nem alapbéremeléssel történik, ezzel az ágazatban dolgozók számára olyan helyzetet tartanak fenn, amelyben a biztos bér, az alapilletmény még mindig a 2014. évi minimálbérrel számolt összeg.

„Ám nemcsak a bérrendezés és a munkaterhek csökkentésének elmaradása a problémánk. Olyan ember ne legyen a közoktatás vezetője, akinek elvárásaiban nyoma sincs semmiféle tartalmi elemnek, csak ellenőrzésekről, “feladatszabásról”, kontrollról, “oktatási felügyeletről” rendelkezik, láthatóan pedagógiai kifejezéseket nem ismer, és azok iránt nem is érdeklődik. (…) Szakmánktól távol áll az Ön fogalomrendszere, sértő hangvétele és stílusa. (…)

Láthatóan mit sem tud a sajátos nevelési igényű és beilleszkedési, tanulási és magatartási nehézséggel küzdő gyermekek igényeiről, arról, hogy a szakszolgálatok, a szakértői bizottságok szakemberhiány miatt teljességgel ellehetetlenültek. Az Ön 9 pontjában ugyan „Első a gyermek”, de bizonyos gyermekek nem léteznek, ahogy a szegregációval sújtottak és az óvodások sem. Mindannyiunk érdekében kérjük, hogy a közoktatás irányításáról mondjon le!” – közölték.


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is: