Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Az Index információi szerint leváltják Hoppál Pétert, a Kulturális és Információs Minisztérium államtitkárát. Posztját a Nemzeti Művelődési Intézet ügyvezetője veszi át.

Távozik a Kulturális és Innovációs Minisztérium államtitkári posztjáról Hoppál Péter. A politikust 2022. május 25-én Orbán Viktor miniszterelnök javaslatára Novák Katalin köztársasági elnök nevezte ki a Csák János miniszter irányítása alatt újonnan alakult Kulturális és Innovációs Minisztérium kultúráért felelős államtitkárává.

Hoppál Péter 2006-tól 2014-ig pécsi önkormányzati képviselő, 2010-től a Fidesz–KDNP-frakció vezetője, illetve az Európa Kulturális Fővárosa 2010 programot felügyelő Oktatási és Kulturális Bizottság elnöke volt. 2009 óta országgyűlési képviselő, 2013–2014-ben a Fidesz szóvivője volt. 2014–2018-ig az Emberi Erőforrások Minisztériuma kultúráért felelős államtitkára volt.

2018-ban az Országgyűlés Kulturális Bizottságának alelnökeként és az EMMI kulturális alapellátásért felelős miniszteri biztosaként folytatta munkáját. 2022. május 25-től a Csák János miniszter vezette Kulturális és Innovációs Minisztérium kultúráért felelős államtitkára.

Szerint Závogyán Magdolna, a Nemzeti Művelődési Intézet ügyvezetője, korábbi helyetes államtitkár és Hoppál Péter tanácsadója veheti át a pozíciót. Závogyán Magdolna a Békés Megyei Önkormányzatnál hat évig a megyei fenntartású kulturális – közművelődési, közgyűjteményi, művészeti – intézmények szakmai felügyeletét, koordinációját és a megyei ágazati stratégiák kidolgozását végezte.

2012–2015 között a Nemzeti Művelődési Intézet főigazgatója, majd 2015–2018 között az Emberi Erőforrások Minisztériuma kultúráért felelős helyettes államtitkára. 2018-tól a Nemzeti Művelődési Intézet ügyvezetője.


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is: