Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

A Hír Hugó is beszámolt arról, hogy az elmúlt hetekben kevesebb, mint a harmadára esett vissza a gáz világpiaci ára, ennek ellenére a magyarok mégis háromszoros árat fizetnek a gázért. Most megjött az aktuális kormánypropaganda: a gáz nem lesz olcsóbb, de örülj magyar mert nem adja neked a csodás kormány legalább drágábban 2023. januárjától.

Januártól nem változnak a rezsicsökkentett szint felett fizetendő áram- és gázárak sem, így nem nőnek az egyetemes szolgáltatásra jogosult mintegy hatmillió fogyasztó terhei – jelentette be Lantos Csaba energiaügyi miniszter.

A tárca szerdán éjjel kiküldött közleménye szerint az egyetemes szolgáltatásban vételezett villamos energia lakossági piaci és a földgáz versenypiaci költségeket tükröző árát a szolgáltató adatközlése alapján a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) állapítja meg – írja a 24.hu.

A MEKH döntése szerint e körben 2023. január elsejétől is a jelenlegiekkel megegyező árakat kell alkalmazni. A lakossági felhasználók tarifáiban tehát átlagfogyasztás alatt és felett sem hoz változást az újév, ideértve mások mellett a társasházakban vagy többgenerációs családi házakban, az állami és önkormányzati bérlakásokban élőket is – tájékoztatott a tárcavezető.

Emlékeztetett arra, hogy az átlagfogyasztás feletti lakossági áram- és gázárak jövő évi első megállapítási időszaka március helyett április végéig tart. 2023 elején tehát az eddigi gyakorlattól eltérően nem három, hanem négy hónapra rögzítik a rezsicsökkentett szinten túli tarifákat.

Mivel májusig a jelenlegi díjak maradnak érvényben, a családok a teljes fűtési szezonban azonos árakkal számolhatnak. Tegnap a Hír Hugó is beszámolt arról, hogy az elmúlt hónapokban lassan, de folyamatosan csökkent a gáz ára. Utoljára 2022 év elején volt ilyen olcsó. Magyarországot mégsem érinti közvetlenül az árcsökkenés.

Ennek az oka az Orbán-kormány elhibázott energia politikája. Ugyanis magyar állam drágán készletezett be a gázból. Nagyon sokáig várta a kormányzat, hogy leesik a gázár és akkor olcsón lehet majd a gázt raktározni. Kiderült, hogy éppen emelkedőben volt a gázár, ezért egy viszonylag drága gáz van betározva a magyar tározókba.  Ennek köszönhető, hogy a magyarok háromszoros áron vásárolják a gázt, mint az annak aktuális világpiaci ára.

A propaganda média nem fog beszámolni a valóságról, hogy Orbánék elhibázott energia politikája miatt fizetünk háromszoros pénzt a gázért, ezért kérjük oszd meg ezt a posztot facebookon, hogy mások is szembesüljenek a valósággal.


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is: