Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Megtagadta a Fővárosi Törvényszék, hogy Baranyi Krisztina ferencvárosi polgármester népszavazást kezdeményezzen a Fudan-ügyben, írja a hvg.hu. A bíróság annak ellenére döntött így, hogy a helyi választási bizottság már jóváhagyta az egyik kérdést.

A kínai elitegyetemről kiírt országos népszavazást, ahogy minden ellenzéki referendumkezdeményezést, elkaszálták, ebben az esetben az Alkotmánybíróság, de helyi népszavazást még ki lehetett volna írni.

Három magánszemély kért felülvizsgálatot a Fudan-beruházást blokkolni kívánó ferencvárosi helyi népszavazás ügyében. A bíróság szerint az „előzőleg a helyi választási bizottság által jóváhagyott népszavazási kérdés nem eléggé egyértelmű, így a bíróság megváltoztatta a döntést és megtagadta a referendum kérdésének hitelesítését.” Az utolsó szót az Alkotmánybíróság mondhatja ki az ügyben.

 

A két kérdést a helyi választási bizottság már megvizsgálta, de csak a másodikra bólintottak rá, az elsőt nem hitelesítették. Azaz a testület csak azt a kérdést engedte át, ami arra irányul, hogy önkormányzati terület ne kerüljön se az állam, se az egyelőre még nem is létező Fudan Egyetem fenntartására létrehozott Fudan Hungary Egyetemért Alapítvány tulajdonába vagy használatába.

A törvényszék határozata ellen további jogorvoslatnak helye nincs, viszont a közzétételt követő nyolc napon belül alkotmányjogi panaszt lehet benyújtani miatta az Alkotmánybíróságnak, amelynek 30 napja van dönteni.

Orbán Viktor a szerdai évértékelőjében a Fudanról azt mondta, hogy az ügy továbbra is napirenden van. Kétféle tudás van, nyugati és keleti. Ismerni kell mindkettőt. Nem akarom, hogy Magyarország bezárkózzon a nyugati gazdasági tudásba, mondta.


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is: