Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Nem finomkodott az oktatási konzultációra hívott tanárokkal Pintér Sándor belügyminiszter. A rendezvény, melyről rendkívül lesújtóan nyilatkoztak a résztvevő tanárok nem volt sajtó nyilvános, azonban a 444-hez eljutott egy hangfelvétel a tárcavezető beszédéről, amiben kioktatta a tanárokat, hogy ő is dolgozik 22 órát egy hétvégén

Én az értelmiségi pályák közül legelőkelőbbnek, legmagasabb szintűnek a tanári pályát tartom – jelentette ki a miniszter, aki idén kapta meg az oktatási területet az EMMI megszűnése után.

Beszédében először úgy jellemezte magát, mint aki „keveset foglalkozott eddig az oktatással”, de az anyósa, a felesége, az egyik menye és mindhárom násza pedagógus, ráadásul mind a hat unokája iskolába jár.

Tehát valami elképzelésem van az oktatásról, de nem az oktatás irányításáról, vezetéséről, nem arról, hogy milyen könyvből, hogyan és mit oktatnak. Ezekről nekem pillanatnyilag nincs ismeretem. – fogalmazott Pintér, hangsúlyozva, hogy az oktatáshoz ugyan nem ért, de a vezetéshez igen.

Beszédében többször oktatási miniszterként hivatkozott Maruzsa Zoltán köznevelési államtitkárra, ezzel ütötte el az önálló oktatási minisztériumra vonatkozó kérdéseket is.

Felidézte, hogy Klebelsberg Kunó is belügyminiszterként kezdte meg a népiskolai hálózat felépítését, és hozzá hasonlóan ő is összhangba szeretné hozni az állampolgárokat, a tanulókat és a pedagógusokat.

Pintér több lesújtó adatot is közölt az oktatásról: uniós összevetésben kevés a diplomás Magyarországon, rosszak a fiatalok általános digitális készségei, idegen nyelvekben is lemaradtunk, és magas a korai iskolaelhagyás.

Kitért arra is, hogy legjobb gimnáziumokból majdnem minden ötödik diák külföldre megy tanulni, ami akkor baj, ha nem jönnek haza, melyről elmondta: Ez pedig szintén egy pedagógiai kérdés és feladat. Jól vannak-e képezve hazaszeretetre? Hát igen vagy nem?

Pintér felrótta, hogy a tanárok nem akarnak neki segíteni, mivel az első fordulóban csak 15 százalékuk töltötte ki az általa kezdeményezett online kérdőívet. Végül összesen 57 ezren válaszoltak a 170 ezerből.

Az utcán megkaptam a válaszokat meg a véleményeket. (…) Elég szűkös szókinccsel volt meghatározva, hogy én mit csináljak. Szegény édesanyám.
– tette hozzá.

Leszögezte: új értékelési rendszert szeretne bevezetni, ami elsősorban ahhoz kötné a tanárok előmenetelét, hogy mennyit fejlődnek a gyerekek.

A KSH-ra hivatkozva azt mondta, 104 ezer tanárnak nem munkaviszonyból származó jövedelme is van, szerinte ez is elvesz abból az időből, amikor az órákra tudnának felkészülni.

Ehhez hozzáfűzte, hogy ő 22 órát biztosan dolgozik egy-egy hétvégén, „és itt az asztalnál még vannak olyanok, akik ezt megteszik”.

Szóba kerültek a polgári engedetlenség miatt kirúgott tanárok. Pintér azt tanácsolja nekik, hogy a bírósághoz forduljanak a panaszukkal, az ügyet pedig egy jogi kérdésnek tartja.Többször felhozta a fizetésemelés kérdését, az első, tíz százalékos pluszról azt ígérte, még pénteken közzéteszik a rendeletet.


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is: