Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Tűzhelyen felejtett étel, kigyulladt adventi koszorú, csaknem 130 alkalommal riasztották Szenteste a tűzoltókat. Mutatjuk mire figyeljen oda, hogy Önnél ne történjen katasztrófa.

Szenteste sem unatkoztak a tűzoltók, hiszen több tűzhöz és közlekedési balesethez is riasztották őket.  190 segélyhívásból 129 esetben volt szükség tűzoltói beavatkozásra szenteste – írja a katasztrófavédelem közleményében, hozzátéve , hogy 32 esetben tűzhöz riasztották a tűzoltókat, 24 épület gyulladt ki, 97 alkalommal pedig műszaki mentést kellett végezniük.

Négy helyen az adventi koszorú gyulladt meg. Ilyen eset volt Debrecenben, egy Ötvenhatosok terén lévő ötödik emeleti lakásban. Kaposváron, a Sávház utcában a koszorúról a tűz átterjedt az asztalra is. Az adventi koszorúról az asztalra terjedt át a tűz Tasson is, a tűzoltók megfékezték a lángokat.

Tűzhelyen felejtett étel miatt volt  tűz négy helyen is: Szekszárdon, Budapesten a II., III. és XI. kerületben.

Délután fél három körül kigyulladt egy társasházi lakás egyik szobája Mosonmagyaróváron. A cserépkályha mellett bútorok és párnák gyulladtak meg. A tűzoltók a lángokat rövid időn belül megfékezték. A lakásból két kutyát és két macskát is kihoztak. A macskákon már nem lehetett segíteni, de a kutyák életben maradtak. Az épületet a tűz miatt 17 lakónak kellett elhagynia, ők később hazamehettek.

Szén-monoxid miatt riasztották a tűzoltókat egy bajai családi házhoz. A tűzoltók mérése kimutatta a mérgező gázt, amelynek forrása a kazán volt. Hárman szenvedtek szén-monoxid-mérgezést, egy kismama és két kislánya. Egy móri társasház egyik lakásában is megszólalt  a szén-monoxid-érzékelő. A cserépkályha használatát megtiltották, az itt élő négy ember rokonokhoz ment.

Fél hét körül Ipolytarnócon egy családi ház kéményében lerakódott korom égett. A tűz átterjedt a kémény körüli deszkákra, az épület fűthetetlenné vált, az ott lakót a szomszédok fogadták be.

Este nyolc körül egy elemes gyerekjáték miatt gyulladtak ki a bútorok egy siófoki sorház egyik lakásának konyhájában. A tűz miatt az ingatlan átmenetileg lakhatatlanná vált, az ott élő három embert rokonok fogadták be.

Karácsonykor is 2000 tűzoltó van szolgálatban és 500 jármű áll készenlétben. Riasztást követően 120 másodpercen belül elindulnak segíteni oda, ahol baj van. Egy kis odafigyeléssel elkerülhetjük, hogy velük kelljen karácsonyozni.

 


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is: