Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Még karácsony előtti napokban vitt  a Pintér Sándor által vezetett Belügyminisztériumba a Történelemtanárok Egylete és több hozzá csatlakozó civil pedagógusszervezet egy petíciót, amit több mint 18 500-an írták alá. Megdöbbentően lekezelően bántak 18 ezer ember tiltakozásával, csupán egy titkárságvezető volt hajlandó velük szóba állni. 

Miklósi Lászlót, a Történelemtanárok Egyletének elnökét és Juhász Ágnest, a Civil Közoktatási Platform (CKP) vezetőjét ugyan beengedték a minisztérium épületébe, igaz csak a hátsó ajtón- derül ki  Telex cikkéből.

Miután kijöttek Pintér Sándor minisztériumából az oktatási szakemberek a sajtónak elmondták: átvették tőlük a petíciót, ami formailag rendben volt, de a gesztusok szintjén nem.

Elmondták, hogy a hátsó bejárathoz kellett menniük, és a miniszternél a hierarchiában több szinttel alacsonyabb beosztású munkatárs, a köznevelésért felelős helyettes államtitkár, Kisfaludy László András titkárságvezetője vette át tőlük a petíciót. Mondjuk legalább nem titkárnő. Ez is valami.

Az oktatási petícióban többek között arról írnak, hogy ideje lenni tanulni a történelemből, a rendpárti fenyegetés nem megoldás, tárgyalásokkal és megállapodással kell rendezni a vitás kérdéseket.

A Telex megjegyzi, hogy azóta azonban nem hogy rendeződtek volna a viszonyok, hanem újabb pedagógust rúgtak ki – ezúttal egy pécsi iskola tanárát -, aki polgári engedetlenséggel élve tiltakozott a jelenlegi oktatási helyzet ellen.

A propaganda média nem fog beszámolni Orbánék lekezelő és pökhendi viselkedéséről, ezért kérjük oszd meg ezt a posztot Facebookon, hogy mindenki lássa így bánnak el 18 ezer ember tiltakozó aláírását.

 

 


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is: