Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Orbán Viktor már a karácsony előtti sajtótájékoztatóján is furcsa mondatokat mondott a Nemzeti Bank elnökéről. Most egy furcsa nyomozás részletei láttak napvilágot a sajtóban. Felmerül a kérdés, hogy vajon kitört az Orbán-Matolcsy háború?

Orbán Viktor karácsony előtti sajtótájékoztatóján is már furcsa mondatokat mondott a Matolcsy vezette jegybankról. A miniszterelnök akkor úgy fogalmazott, hogy a Nemzeti Bank felelős az inflációért, Matolcsy nagyobb bajban van mint ő, azért mond ilyen unortodox mondatokat.

Most karácsony után pedig egy furcsa nyomozás részletei láttak napvilágot a sajtóban. Feljelentés érkezett december 19-én a Központi Nyomozó Főügyészséghez, melyben „ismeretlen tetteseket” – valójában azonban egy jól behatárolható gazdasági kört – vádolnak 14 milliárdos pénzmosással – tudta meg a Magyar Hang.

A feljelentő összefüggésbe hozta a Magyar Nemzeti Bank ingatlanjainak szerinte túlárazott felújítását a 444.hu által feltárt üggyel, hogy egy amerikai bejegyzésű, de Matolcsy Ádám baráti köréhez köthető cég, az MN A18 LLC 14 milliárd forint értékű úszómedencés luxusapartmant vásárolt a manhattani Crown Buildingben.

A vádhatóság kérdésükre megerősítette, december 19-én befutott hozzájuk a feljelentés.„Megkeresésével kapcsolatban tájékoztatom, hogy a Központi Nyomozó Főügyészség a költségvetési csalás bűntette és más bűncselekmény miatt tett feljelentést (…) az annak elbírálására hatáskörrel és illetékességgel rendelkező Nemzeti Adó- és Vámhivatal Bűnügyi Főigazgatóság Központi Nyomozó Főosztályához áttette” – írta a Magyar Hangnak Szabadi Péter, a hatóság helyettes szóvivője.

Vagyis, innentől a NAV bűnügyi részlegénél pattog a labda, ők döntik el, hogy a feljelentés alapján látnak bűncselekményre utaló nyomot, megindítják-e a vizsgálatot. Az ügyben kérdést küldtünk az adóhatóságnak is, de csak egy szűkszavú választ kaptunk.

„Kérdésével kapcsolatban nincs nyilvánosságra hozható információ” – írta sajtóosztályuk.

Emlékezetes, hogy Matolcsy György korábbinál élesebb kritikával illette a kormányt, az Országgyűlés gazdasági bizottsága előtt. Tegnap pedig az volt a hírt, hogy Matolcsy György nem írta alá a Költségvetési Tanácsban Orbán Viktor év végi költségvetés módosítását.

 


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is: