Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

„Ez szemenszedett hazugság”- így reagált Gosztonyi Gábor, a Pedagógusok Szakszervezetének (PSZ) alelnöke a Telexnek Orbán Viktor még karácsony előtt tett kijelentéseire.

Orbán Viktor a szeretet ünnepe előtt jó keresztényhez méltóan nagyot ment hazudozásban. Biztos azért, mert „ember, most jöttem ki a templomból”… Több oktatásügyi témáról is beszélt, ezeket  azóta se győzik cáfolni a szakszervezetek.

Röviden és tömören az egész balhét, ami a a közoktatásban zajlik, kb úgy lehetne összefoglalni, hogy Fideszék 2012-ben mindenféle egyeztetés nélkül elfogadott közoktatási törvénye okozta, illetve az után közbevetettet pedagógus életpálya modell.

Fideszék ezt tisztességesen eltolták anno és most a balhét Orbán karácsony előtt a szakszervezetekre akarta tolni. Az egyik ilyen hazugság a miniszterelnöktől, például az volt hogy a szakszervezetek javasolták a pedagógus életpályamodellt, volt arról velük érdemi egyeztetés.

„Ez szemenszedett hazugság, semmiféle előzetes tárgyalásba nem vontak be minket.”- így cáfolta Gosztonyi Gábor, a Pedagógusok Szakszervezetének (PSZ) alelnöke a miniszterelnök mondatait. Szerinte a kormány ezzel a kijelentésével csak a szakszervezetekre akarja kenni a problémát. Ha bevonták volna a jogszabály előkészítésébe a szakszervezeteket, nem kellett volna 2012-ben megalakítani az első sztrájkbizottságot.

Gosztonyi Gábor nem tudja, hogy a miniszterelnök milyen szakszervezetekkel egyeztetett, de ő olyan szakmai szervezetekre tud gondolni, amelyek a kormány holdudvarába tartoznak.

Gosztonyi Gábor azt is elmondta, hogy a legnagyobb probléma, hogy jelenleg is a 2014-es (!!!) minimálbérhez vannak rögzítve a pedagógusbérek. „Ha ez nem lenne, akkor ma kétszer annyit keresnének a pedagógusok.”

Nagy Erzsébet, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének (PDSZ) országos választmányi tagja is cáfolta a Telexnek Orbán Viktort: Nem ő javaslatukra fogadta el a kormány a pedagógus-életpályamodell bérlépcsőit. ilyen megállapodás nem volt, a köznevelési törvényt is egyeztetés nélkül vezették be- szögezte le a szakszervezeti vezető.

Szerinte az sem igaz, hogy a bértáblában jelentős növekedés van, még a mesterpedagógusnak is garantált bérminimumra kell felhozni a fizetését. A legjobban a kutató tanárok keresnek, de ők nagyon kevesen vannak.

Szóval a helyzet nagyjából úgy áll, hogy Fideszék anno szépen izomból áttolták a sok hülyeségüket. A szakmaiatlan baromságaik összeomlottak, most meg nem vállalják a felelősséget érte és a szakszervezetekre próbálja tolni a balhét Orbán.

 


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is: